E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarif'ten itidalli açıklama: Meşru müdafaa hakkımızı kullandık---

Zarif'ten itidalli açıklama: Meşru müdafaa hakkımızı kullandık

Zarif'ten itidalli açıklama: Meşru müdafaa hakkımızı kullandık
08 Ocak 2020 - 06:27 borsagundem.com

ABD üssüne füze saldırısının ardından Twitter hesabından açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Zarif, BM'nin tanıdığı meşru müdafaa haklarını kullandıklarını belirterek, "Yeni saldırı gelirse karşılığını veririz" dedi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran'ın gerginlik veya savaş istemediğini ancak herhangi bir saldırıya karşı kendisini savunacağını bildirdi.

Zarif, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından ABD'nin Irak'taki üslerine düzenlenen saldırılarla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirdikleri saldırıların uluslararası yasalara uygun olduğunu savunan Zarif, "İran, vatandaşlarına ve üst düzey yetkililerine yönelik korkakça silahlı saldırıya karşı kendini savunmak için, BM Sözleşmesinin 51'inci maddesi uyarınca tedbirler aldı ve sonuçlandırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Zarif, "Biz gerginlik veya savaş istemiyoruz, ancak herhangi bir saldırı olursa buna karşı kendimizi koruyacağız." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil08 Ocak 2020 09:04

    Meşru müdafaa diyerek ten bu saldırı ile konu kapandı demeye getirildi galiba. Eğer bu şekilde kalırsa ortam belki sakinleşir, ama bunun devamı gelirse ortalık daha da karışabilir. Umarım burada bitirir ler bu konuyu. Gerisi gelmez

  • Şaşı08 Ocak 2020 08:29

    Boş sahalara atılan füzeler olup, bence gaz alma stratejik hamle ve soğutma işlemleri