E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZararımıza da olsa erken seçime hayır!---

Zararımıza da olsa erken seçime hayır!

Zararımıza da olsa erken seçime hayır!
31 Ekim 2013 - 16:55 borsagundem.com

8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim zamanıyla ilgili de açıklamalarda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ekonomi Bakanlığı'nca düzenlenen 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı başladı. Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'ndeki toplantıda konuşan Erdoğan, "Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürüyor. İstikrar odaklı politikalar sonucunda Türkiye tercih edilen merkez haline gelmiştir" dedi.
Konuşmasında seçim sürelerine de değinen Erdoğan, "Türkiye'de çok sık seçim yapılırdı. Biz 11 yıl boyunca seçim ekonomisine asla müsaade etmedik. 5 ay sonra seçim var. Biz yine aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Seçimlerin zamanında yapılmasına azami özen gösterdik. 11 yıl öncesine kadar ülkemizde çok partili siyasal hayatta ortalama seçim dönemi 16 aydı. Biz geldikten sonra ilan edilen süre ne ise biz o sürede seçim yapıyoruz. Ülkemizde genel seçimler 4 yılda yerel seçimler 5 yılda bir yapılıyor. Bize sorarlar 'Erken seçim var mı?' Hayır. Zararımıza da olsa hayır" dedi.
Türkiye'nin artık ekonomik açıdan güvenli bir liman olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Merkez Bankası'na sürekli para bastırılırdı. 1'in yanında 6 tane sıfır vardı. Göreve geldiğimizde paramızın değeri kalmamıştı. Göreve geldik bu sıfırları attık. Mali disiplin yoktu. Bunu sağladık. Toplumdaki geçici rahatlamalardan sonra biz kalıcı rahatlamayı sağladık. Gerek ulusal gerek uluslararası sektör Türkiye'nin güvenli bir liman olduğunu biliyor" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN ESPRİSİ KONUKLARI GÜLDÜRDÜ
Başbakan Erdoğan konuşma yapmak için kürsüyü çıktığı sırada simültane çevirinin yabancı konuklara iletildiği kulaklıklarda sorun çıktı. Duruma Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu müdahale etti. Hisarcıklıoğlu, elini kaldırarak Başbakan Erdoğan'a uyarıda bulundu. Bunun üzerine Erdoğan konuşmasına ara verdi. Sorunun giderilmesi beklenirken konuklar, Erdoğan'ın esprisi ile güldü. Başbakan Erdoğan, az önce kendisine müdahalede bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu'a seslenerek, "Fakat Rifat Bey senin anlaman lazım benim konuşmamı" dedi. Sorunun kısa sürede giderilmesiyle Erdoğan konuşmasına devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)