E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZaman'dan ilginç Erdoğan çağrısı---

Zaman'dan ilginç Erdoğan çağrısı

Zaman'dan ilginç Erdoğan çağrısı
22 Şubat 2014 - 08:35 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hemen hemen her konuşmasında oldukça sert sözlerle andığı Zaman gazetesinden RTÜK'e ilginç çağrılar geldi

Zaman gazetesinin “Televizyon” sayfasında bulunan “Seyir Günlüğü” isimli köşeden ailelere yapılan çağrıda, “Anne-babalar, Başbakan çıktığında, çocuklarını TV ekranından uzak tutmalı. Aksi halde ruhlarında tamiri mümkün olmayan hasarlar meydana gelebilir. Bu, doğrudan ülkemizin geleceğini ve toplumsal barışı ilgilendiren önemli bir mesele” denildi. “Başbakan Tayyip Erdoğan 'ın kaba söz, iftira, nefret, yalan ve toplum ahlakının hoş görmediği ifadeleri çocuklarımızın, gençlerimizin ruh sağlığı ve geleceği açısından son derece tehlikeli" denildi. 

Radikal'in haberine göre, gazetenin televizyon programları ve bu programlarla ilgili eleştiri yazılarına yer verdiği televizyon sayfasındaki, ‘Seyir Günlüğü’ isimli köşeden yapılan çağrıda, RTÜK harekete geçmeye çağrılarak, “Televizyonlarda Başbakan konuşurken ekranda +13, en azından +7 akıllı işareti bulunmalıdır” denildi. 

Gazetenin bugünkü sayısında yer alan yorum haber şöyle: 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çocukları ve gençleri televizyon yayınlarının olumsuz etkilerinden korumak amacıyla Akıllı İşaretler Sembol Sistemi’ni geliştirerek 23 Nisan 2006’dan itibaren uygulamaya başladı. 

Bu sistemin birinci maddesi şöyle diyor: “Programın olası zararlı içeriği: Zararlı etkileri olabilecek içerik alanları; şiddet ve korku, cinsellik ve örnek oluşturabilecek olumsuz davranışlar (ayrımcılık, alkol ve sigaranın aşırı kullanımı, madde kullanımı, yasa dışı davranışlar ile kaba konuşma/küfür) olarak belirlenmiştir.” 

TV kanallarının kullandığı bu işaretler; çocukları şiddet, korku, ayrımcılık ve cinsellik gibi akıl ve ruh sağlığını bozacak zararlı içeriklerden ne kadar koruyabiliyor, tartışılır. Fakat, özellikle son iki aydır, TV’lerde yeni bir yayın türü ve tehlike ortaya çıktı: Başbakan’ın Meclis ve meydan konuşmaları... Bu konuşmalarda, birkaç ay öncesine kadar âşina olduğumuz sima, bambaşka bir kişilikle karşımıza çıkıyor. Öfke, ani patlamalar, şiddetli çıkışlar ve en önemlisi kaba sözler. 

Başbakan, çocuklar ve gençler için “rol model”dir; her hali, tavrı ve sözüyle örnek olması gereken bir kişiliktir. Kaba söz, iftira, nefret, yalan ve toplum ahlakının hoş görmediği ifadeler, asla bir Başbakan’ın ağzına yakışmaz. Fakat ne çare ki, kendisi bundan çekinmiyor. Bu konuşmalar 10-15 TV kanalında canlı yayınlanıyor, akşam haberlerinde uzun uzun veriliyor. Bu, çocuklarımızın, gençlerimizin ruh sağlığı ve geleceği açısından son derece tehlikeli. Onları korumak için RTÜK harekete geçmeli; halkı kin ve nefrete tahrik eden hakaretleri ve ayrımcılık içeren ifadeleri yayınlayan kanalları uyarmalı. Televizyonlar bu konuşmaları verirken ekranda +13, en azından +7 akıllı işareti bulunmalıdır. 

TV’ler ve RTÜK gerekli duyarlığı göstermiyorsa, görev ailelere düşüyor. Anne-babalar, Başbakan çıktığında, çocuklarını TV ekranından uzak tutmalı. Aksi halde ruhlarında tamiri mümkün olmayan hasarlar meydana gelebilir. Bu, doğrudan ülkemizin geleceğini ve toplumsal barışı ilgilendiren önemli bir mesele.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakkı haksever22 Şubat 2014 22:37

    zaman gazetesi doğruyu söylemiş. terbiyesiz boşbakan...

  • uzaklaştırdım22 Şubat 2014 20:36

    zaman gazetesi doğruyu söylüyor. ben zaman, sızıntıyı, nt kitabevini, samanyolunu vallahide kestim. cemaate hayrandım ama demek ki hiçbir şeyin tiryakisi olmayacakmışsın

  • dersaneci22 Şubat 2014 17:33

    Bu arada biz dershaneciler ne olacağız abiler ....Aradakalmışız ha....

  • selim ileriye cevap22 Şubat 2014 17:25

    diline sağlık kardeşim, aynen katılıyorum... dişleriyle tırnaklarıyla geldiler bu seviyelere, ilim irfan insanı çoktur cemaatlerinde. peki tayyibin özelliği ne? sıfır...rantçılık, müteahhitlik, din tüccarlığı. akp yi akp yapan kadrolaşmış cemaat olmuştur, şimdi ise yolsuzluklarını açığa çıkartınca paralel devlet oldu, hırsızın hiç suçu yok tabii.

  • selim ileri22 Şubat 2014 17:09

    Cemaatle ilişkim ve bağım olmadı ama eğitim konusunda yerlerini kimse alamaz ve hiç kimseyi de zorla okullarına ve içlerine almıyorlar ..aldıklarını da her konuda manevi ve bilgi konusunda halka konusunda ihya ediyorlar..adamların disiplini mükemmler ..Erdoğan ve hanedanı TÜRGEV ile cemaatin eğitim politikalarını taklit etmeye çalışıyor bence ama cemaat paraları kendi kazandı TÜRGEV milletin bağışıyla ve mütahitlerin yardımıyla siyasi güçle kuruldu yayıldı ...adamlara çok da haksızlık etmemek lazım varsa onların da hırsızlığı 11 yıldır tek başına iktidar olan AKP çıkarsın HODRİ MEYDAN

  • kamil22 Şubat 2014 16:45

    cemaatin durumu belli zaten övülecek bir tarafları yok ama erdoğana muhalif olan insanlara sesleniyorum. düşmanınızın düşmanı dostunuz olmalıdır, bir cephe de siz açmayın cemaate, yanında olun. bu hırsız, zalim, iftiracıya haddini bildirin, defedelim başımızdan bu adamı. Rizeli değil mi hep aynılar, mahvettiler ülkeyi mafyası, müteahhiti, siyasetçisi. yeter artık....

  • off be diyen şahsiyet22 Şubat 2014 16:33

    gerçek haberi yandaş medyadan değil muhalif medyadan okursun, sevsen de sevmesen de hepsine bakıp mantık süzgecinden geçirmen lazım, zaman ak kaşık değil ama Erdoğan hiç ama hiç değil onu da bilesin...

  • hakkı22 Şubat 2014 16:28

    çalmayaydın iyiydi, artık güvenilirliğini kaybettin...

  • rtük haa22 Şubat 2014 16:24

    hımm.. rtük e çağrı yaptıklarına göre rtük e de sızmış "SIZINTI" LAR.

  • oldu hazır mama sizee22 Şubat 2014 16:23

    Adamlar artık çocukları kafalayıp, ömür boyu örgüt yapılanmasının kölesi yapamayacak. çıkarlarına ters..

  • off bee22 Şubat 2014 16:20

    Eskiden SÖZCÜ okumazdım, şimdi ise ZAMAN. Al birini vur ötekine. İkiside aynı. Vallahi de billahi de Psikolojimi bozuyor yaptığı haberler. ZAMAN gztsi yöneticilerine neden? Neden ? size olan saygınlığımı ve itibarımı kaybetmeme neden oluyorsunuz? Ne demek istediğimi anladınız siz.

  • paşaoğlu22 Şubat 2014 16:13

    daha dün başbakanın nefes alışını ibadet sayan siz faniler o gün mü ilkesiz utanmaz arlanmaz dınız şimdi mi??????????

  • TOLGA22 Şubat 2014 14:13

    Zaman gibi yayınlar da olmasa gerçekleri öğrenmek mümkün olmayacak.Başbakan çıldırmış olmalı. Her şeyin bir üslubu var.Elinde delilin varsa mahkemeye verirsin ,hakaret acizliktir.Başbakanı üslubundan dolayı kınıyorum..

  • can1122 Şubat 2014 12:50

    Gülen eğitim gönüllüleri olmasa memleketin vay haline iyi ki aydın insanlar yetiştirdiniz. Sağ olun var olun.

  • tvden samanyolunu sildim22 Şubat 2014 12:18

    Asıl sizin kanala 24 saat boyunca uyarı logoları koymak lazım çünkü siz artık ahlakı bırakın milletin dinini çalıyorsunuz! imanını çalıyorsunuz! peygamber de tekelinize aldınız! Peygamberi rant çemberine aldınız! Artık sizin renginiz belli oldu! Siz benden aldığınız paralarla nasıl papaz okulu tamiratı yapar nasıl kilise tadilatı yaparsınız!? (makbuzla sabittir, papaz teşekkür mektubu ile sabittir belgeli) Siz hristiyan mı yoksa müslüman cemaati misiniz? Yakında hristiyanlar hz isaya yaptığı gibi hz muhammedin sav. biblolarını yapar satarsınız sizden her şey beklenir! Çocuklarımı kanalınızdan uzak tutmak için sildim.. Bütün dinleri cennete doldurma yetkisini kendinde bulan diyalogçu zevat Allah sizi hayırla islah etsin etmiyorsa kendi bildiği gibi yapsın.

  • zaman haklı22 Şubat 2014 12:05

    ben zaten başbakan çıkınca kanal değiştiriyorum...camide içki içildi diye yalan söyleyip halkı birbirine düşman etmeye çalıştığından beri...

  • briffa22 Şubat 2014 11:43

    Zaman ve eşrafı , sizin bu ülkeye verdiğiniz tahribatı kimse vermedi....

  • osman22 Şubat 2014 11:27

    acaba zaman gaztesını okuyan kaldımı ....

  • baturayersin22 Şubat 2014 11:03

    SANDIGA AZ KALDI SON GÜLEN İYİ GÜLER

  • alabao22 Şubat 2014 10:21

    komiksin zaman komik hemde insanları salak sanıyorsun

  • KATILIM22 Şubat 2014 09:15

    YÜZDE YÜZ KATILIYORUM BAŞBAKAN KENDİSİNİ GÜNEYDOĞUDA KÖY AĞASI HALKIDA MARABA YERİNE KOYMUŞ

  • ahmet22 Şubat 2014 09:15

    bu hakaret karsılıksız kalmamalı.terbiyesiz dengesizler.bunu alkıslayanda ne kadar vatanseverdir.orası cok tartısılır.bu ulkeyi temsil eden basbakan bu yapılamaz.

  • mrt olk22 Şubat 2014 08:52

    Basbakan din egitiminin devlet eliyle yapilmasini sagladi bundan rahatsiz olanlar, taban kaybetme endisesi yasayanlar var.