E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZaharova: Üzerinden bir yıl geçti, Batı Dugina'yı unuttu---

Zaharova: Üzerinden bir yıl geçti, Batı Dugina'yı unuttu

Zaharova: Üzerinden bir yıl geçti, Batı Dugina'yı unuttu
20 Ağustos 2023 - 16:08 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Batı’nın unuttuğu gazeteci Dugina’nın ölümünün üzerinden bir yıl geçti” dedi


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı gazeteci Darya Dugina’nın Ukrayna özel servisi tarafından öldürülmesinin birinci yıldönümü vesilesiyle paylaştığı yazılı açıklamasında, gazeteci Darya Dugina’nın öldürülmesine ve medya mensuplarına yönelik diğer “zulümlere” uluslararası kuruluşlardan hiçbir tepki verilmediğine dikkat çekti.

Gazeteci Dugina’nın trajik ölümünden bir yıl sonra, ilgili uluslararası kuruluş ve insan hakları kurumlarından Rus gazetecilerin ölümleriyle ilgili, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Genel Direktörü Audrey Azoulay’ın Rus savaş muhabiri Rostislav Zhuravlyev’in ölümüyle ilgili zar zor paylaştığı taziye mesajı dışında bir açıklama gelmediğini hatırlatan Zaharova, “Kolektif Batı’ya verilen hizmette, ikiyüzlülük, bizden veya bizden olmayan birey ayrımı bu yapıların faaliyetlerinde hakim olmaktadır. Uluslararası insan hakları örgütlerinin ve mahkemelerin dikkatini bir kez daha gazetecilerin haklarının ne kadar ağır şekilde ihlal edildiğine, terör eylemlerinin kurbanları olduklarına dikkat çekiyoruz” diye ekledi.

Dışişleri Sözcüsü, Kiev tarafından Rus gazetecilere ve kamuoyu liderlerine yönelik bir dizi suikast girişimini ve cinayeti hatırlattığı mesajında, “Ekim 2022’de Tavria TV ve radyo şirketinden bir grup muhabirin Amerikan yapımı yüksek hassasiyetli füzelerle saldırı sonucu gazeteci Oleg Klokov hayatını kaybetmiş, Mart 2023’te ise Tsargrad TV kanalının kurucusu Konstantin Malofeev; (Vladlen Tatarsky), yazar ve halk figürü Yevgeny Prilepin (Zakhar Prilepin) Mayıs 2023’te ağır yaralanmıştır. Temmuz 2023’te, RT TV kanalı ve Russia Today Uluslararası Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan’ı öldürmeye teşebbüs edilmiş ile Rus gazeteci ve TV sunucusu Ksenia Sobchak da hedef alınmıştır.Temmuz 2023’te sivillerin bulunduğu bir araca ABD’nin gönderdiği misket bombalarıyla saldırı sonucu Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’nin savaş muhabiri Rostislav Zhuravlev ile birlikte dört kişi ölmüştür” ifadelerini kullandı.

Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina, 20 Ağustos 2022’de içinde bulunduğu aracın Moskova bölgesindeki Odintsovo kentinin yakınlarında infilak etmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılmış, araca patlayıcı cihazın yerleştirildiği ve araç seyir halindeyken patlatıldığı belirtilmişti. Arabanın, Aleksandr Dugin’e ait olduğu ifade edilmişti.

Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamada “Suçun Ukrayna özel servisleri tarafından hazırlandığı ve işlendiği tespit edilirken, bunu yapan 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Pavlovna Vovk olduğu açığa çıktı” denildi.

Federal Güvenlik Servisi, Vovk’un 12 yaşındaki kızıyla birlikte 23 Temmuz’da Rusya’ya geldiğini ve Dugina’nın yaşam tarzı hakkında bilgi toplamak amacıyla gazetecinin yaşadığı evde bir daire kiraladığını bildirdi.

Dugin, kızının cenazesinde Darya Dugina’nın Rusya için ve zafer adına öldüğünü söylerken, Darya’nın her zaman Ortodoks inancını savunduğunu, Rus halkını sevdiğini ve Rus halkı için şehit olduğunu ifade etmişti.

Kremlin’in internet sitesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, mesleki görevini yerine getirirken gösterdiği cesaret ve özveriden dolayı Tsargrad muhabiri Darya Dugina’ya ölümü sonrasında cesaret nişanı verilmesi kararını imzaladığı bildirildi.

Darya Dugina kim?

Rusya’nın tanınmış siyaset uzmanlarından Aleksandr Dugin’in kızı 30 yaşındaki Darya Dugina, Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesinden 2015’te mezun oldu.

Gazeteci olarak da bilinen Dugina, “Uluslararası Avrasya Hareketi” sivil toplum kuruluşunda “siyasi gözlemci” olarak görevini sürdürüyordu.

Dugina, Rusya’nın kontrolü altına aldığı Ukrayna’nın Mariupol şehrine de giderek çalışmalar yapmıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da Dugina’nın temmuz başında yaptırım listesine alındığını açıklamıştı.(Gazetemru)

Ukrayna: Darya Dugina'nın ölümüyle bir bağlantımız yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)