E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZaharova: Türkiye'nin teklifi Donbas ile ilgili değil---

Zaharova: Türkiye'nin teklifi Donbas ile ilgili değil

Zaharova: Türkiye'nin teklifi Donbas ile ilgili değil
02 Aralık 2021 - 02:30 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya arasında arabuluculuk rolü oynamak istemesine ilişkin "Türkiye'nin teklifi Donbas ile ilgili değil" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapabileceği yönündeki ifadeleri sonrasında Moskova'dan bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova Türkiye'nin teklifinin Donbas bölgesinde yaşanan çatışmayla ilgili olmadığını söyledi. Zaharova ayrıca Ukrayna'nın ordusunun yarısına denk gelen yaklaşık 125 bin askeri Donbas bölgesine sevk ettiğini açıkladı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada "Biz özellikle başta Kırım Türkleri ile alakalı yaklaşım olmak kaydıyla, bölgede bir barışın egemen olmasından yanayız" demiş ve "Temennimiz odur ki bu bölge savaşın egemen olduğu bir bölge olmasın. Bu bölge barışın hakim olduğu bir bölge olarak geleceğe yürüsün. Bu konudaki tavrın olumlu istikamette gelişmesi arzumuzdur. Bununla ilgili arabuluculuk olur, kendileriyle bu konuyu görüşmek olur, gerek Ukrayna'yla gerek Sayın Putin'le bu görüşmeleri geliştirerek inşallah bunun çözümünde bizim de bir payımızın olmasını isteriz" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya'nın kış tatbikatı başladı

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı bugün ülkenin güneyindeki olağan kış tatbikatının başlatıldığını duyurdu. Tatbikat altı bölgede 30'dan fazla eğitim sahasında icra edilecek. Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre 10 bin asker tatbikat bölgesine geçici olarak nakledilecek. Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da da icra edilecek olan tatbikata Donbas bölgesi sınırındaki Rus birlikleri de katılacak.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlerle Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar 2014 yılından bu yana sürüyor. (DW Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)