E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZaharova: Şam ile SDG arasında diyalog için desteğe hazırız---

Zaharova: Şam ile SDG arasında diyalog için desteğe hazırız

Zaharova: Şam ile SDG arasında diyalog için desteğe hazırız
08 Kasım 2019 - 22:22 borsagundem.com

Zaharova, Rusya'nın Şam yönetimi ile Kürt güçler arasında diyalog kurulması için destek vermeye hazır olduğunu söyledi

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kürt güçlerin Suriye ordusuna katılma olasılığı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Zaharova, YPG'yi de bünyesinde barındıran Suriye Demokratik Suriye Güçleri'nin (SDG) Suriye hükümet ordusuna katılımı meselesinin doğrudan Şam yönetimi ile Kürt güçler arasında çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Rusya'nın amacının bu diyaloğun kurulması için destek vermek ve ileride mutabakat sağlanması halinde bunların uygulanmasını garanti etmek olduğunu belirten Zaharova, olası bir birleşmenin formatının ise ilgili taraflar arasında belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Suriye ordusu, SDG'den kendilerine katılmak isteyenleri kabul edeceklerini duyurmuştu. Suriye İçişleri Bakanlığı da SDG'nin polis birimi gibi hareket eden 'Asayiş'i iç güvenlik birimlerine katılmaya çağırmıştı.

SDG, Suriye tarafından yapılan 'Orduya katılın' çağrısını reddederek "Safların birleştirilmesi, SDG’nin özel statüsü ve yapısını tanıyan ve koruyan siyasi bir anlaşmayla başlamalı" yanıtını vermişti.

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin de, SDG ile Suriye ordusunun birleşmesi konusunda Kürt güçler ile Şam arasında müzakereler yapılması için katkı sunmaya hazır olduğunu söylemişti.

Türkiye, YPG'yi PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili SDG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bahaneci09 Kasım 2019 15:47

    kendi beyinlerini kullanamayanlarin ulkesini parcalamak icin beyinsiz farkli etnik gruplari kullaniyorlar....

  • komur09 Kasım 2019 13:29

    bunların nıyetı surıyeyı parclamak,ne demek dıyaloga hazırız,hepsı aynı ulkenın ınsanları.surıye bır butundur.parcalanamaz.parcalayan ,parca parca olsun.basında sac kalmasın kel olsun

  • Vatandas09 Kasım 2019 12:29

    Bizde seni desteklemeye haziriz

  • KILIÇ09 Kasım 2019 09:53

    KIŞ KIŞLIGINI PUŞT PUŞTLUGUNU YAPAR RUSAYADA PKK YA DESTEKTEN VAZ GEÇMEZ GÜZEL ÜLKEMİ YÖNETENLER BU İŞİN FARKINA VARMALI.

  • Ozan 08 Kasım 2019 23:13

    İç siyasette Suriye Irak bütün her yerdeki Kürt politik gruplara karşıtlık yarışı ve buna dayalı politik prim üretme çabası almış başını gidiyor. Geçmişte de böyke idi ve bugün yoğunlaşarak sürdürülüyor. Sonuç: daha fazla ayrışma daha fazla erezyona uğrama. Bu hem Kürtler hem Türkiye için geçerli.

  • Eser 08 Kasım 2019 23:10

    Tapılmadı gereken Kürt politik unsurları Türkiye eksenine yönetmekti, gerekeni Esar ve Rusya yapacak gibi. Oysa Kürt Türkmen ve diğer grupları Türkiye ile bütünleştirecek politikalar izlenseydi hersey Türkiye lehine dönüşürdü. Çatışmalı durumdan politik prim üretme yarışı iç politikada bir tercih olmuştur hep.

  • doğru09 Kasım 2019 16:17

    akıl dolu bir  yorum.

  • Kara gülle08 Kasım 2019 23:03

    Cumhurbaşkanı amerikaya gideceği zaman hemen rusyadan karşı bir hamle geliyor.maalesef türkiye başladığı operasyonu bitirmedi bu taviz iyi olmadı.