E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriZagreb Havalimanı’nda BTA 16 mağaza işletecek---

Zagreb Havalimanı’nda BTA 16 mağaza işletecek

Zagreb Havalimanı’nda BTA 16 mağaza işletecek
02 Ağustos 2016 - 05:19 borsagundem.com

Havalimanları’nın iştiraki BTA, Zagreb Havalimanı’nda yiyecek içecek noktalarının işletmesi için açılan ihaleyi kazanarak operasyona başladı

Yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren BTA, Hırvatistan’ın ana giriş kapısı Zagreb Havalimanı’nın yiyecek-içecek noktalarının işletmesini devraldı. Yedi noktada toplam 3 bin 500 metrekare alanda hizmet vermeye başlayan şirket, 2017’de açılacak yeni terminalle birlikte nokta sayısını 16’ya yükseltecek. BTA ayrıca başta Hırvatistan’ın bayrak taşıyıcısı Croatia Airlines olmak üzere havalimanını kullanan toplam 90 havayolu firmasına da uçak içi yiyecek-içecek hizmeti verecek. Yeni terminalin tamamlanmasıyla BTA, 117 kişiye istihdam sağlayacak.

13 yıllık sözleşme

BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, şunları söyledi:

“Zagreb, portföyümüzdeki 16. havalimanı oldu. Gerçekleştirilen ihalede en iyi teklifi vererek yiyecek-içecek alanlarının işletmesini 13 yıllığına kazandık. BTA olarak sahip olduğumuz deneyim ve yenilikçi iş anlayışımızla bugün dünyanın her yerinde tercih edilen bir şirket haline geldik. Misafirlerimizin farklı ihtiyaç ve beklentilerine uygun konseptler üretiyoruz. Bu şekilde yarattığımız Brew Mark, Cakes&Bakes, Need Stop gibi konseptlerimizi Zagreb’e de taşıyacağız. Önümüzdeki dönemde fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz ve küresel ölçekte büyümemizi sürdüreceğiz.”

Balkanlar’ın gözde turizm destinasyonlarından Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de yer alan havalimanı 2015’te yaklaşık 2.6 milyon yolcuya hizmet verdi. 2017’de yeni yolcu terminalinin tamamlanmasıyla havalimanının kapasitesi yıllık 8 milyon yolcuya ulaşacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)