E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZafer Çağlayan'dan çok sert sözler---

Zafer Çağlayan'dan çok sert sözler

Zafer Çağlayan'dan çok sert sözler
26 Aralık 2013 - 12:34 borsagundem.com

Ekonomi Bakanlığı görevinden istifa eden Zafer Çağlayan, devir teslim töreninde çok sert mesajlar verdi

Ekonomi Bakanlığı görevinden istifa eden Zafer Çağlayan, devir teslim töreninde çok sert mesajlar verdi. Çağlayan 'ailemi çok ihmal ettim' derken gözyaşlarını tutamadı. Çağlayan'ın açıklamaları özetle şöyle:

*İnanıyorum ki Başbakan Erdoğan ve kadrosu olarak bizler bunları daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz.

*Ustalıkla düzenlenen bir komplo ile karşı karşıyayız. Basında bu komplonun başladığı ilk gün saat 07.00'de operasyon başladı. Saat 07:30'da Başbakan'a "görevden affımı istiyorum" dedim. O anda görevimden ruhen ayrılmıştım.

'OLAY BAŞBAKAN'A YÖNELİK'

*Makine mühendisiyim. Çeliğin nasıl daha sert olacağını bilirim. Bana düşmanlık yapanlara buradan haykırıyorum. Allah'ın izniyle göreceksiniz herşey gün yüzüne çıkacak. Olay en dürüst en babayiğit çalışan Başbakan'a yöneliktir.

*Yokluğu da gördüm zenginliği de. 5 kardeşli 7 nüfuslu ailenin ortanca çocuğuydum. 2007'de siyasete girdim Başbakanımızın davetiyle. 6 buçuk yıldır milletvekili maaşımın tek kuruşuna el sürmedim. Benim maaşımla her ay 100 çocuğumuz burs alıyor.

'FAİZ LOBİSİNİN AYAĞINA BASTIK'

*Maalesef ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin tezgahın ekonomimize olumsuz etkisine üzülüyorum. Biz faiz lobisinin ayağına bastık. Hayatımız yettiği sürece faiz lobisinin ayağına değil damarına basmaya devam edeceğiz.

*Bu süreçte dış güçlerin etkisi oldu. Düşen faizlerin ardından bugün maalesef faizler yüzde 10'lara dayandı. Şu an dolar tarihi seviyesine geldi. Yaratılmak istenen şey bir kaos Türkiye'yi yeniden ekonomik anlamda sıkıntıya sokmak...

*Biz her ekonomik krizden daha başarılı çıkmayı başardık. Herkes yaptığının hesabını verecek. 6 buçuk yıl bakanlık yapmış bir insanım Bakanlık ne bana babamdan kaldı ne de benden çocuklarıma kalacak. Son 4 buçuk yılda buradaki ekibimle, çaycıma varıncaya kadar, rekorlar yazdık. Göreve geldiğimde ihracat 102 milyar dolardı. Şimdi 152 milyar dolara çıkardık.

2009'da 97 merkezde toplamda 115 ticari müşavir merkezimiz vardı. Bugün 154 merkezde 250 ticaret müşaviri çalışıyor. Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş en güçlü teşvik sistemini getirdik.

Tüm milletvekillerine, bilhassa benim canım ciğerim olan Mersin milletvekillerine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü en fazla ihmal ettiğim aileme yapmak isterim.

6 buçuk yıllık bakanlık sürecimde en az 2 buçuk yıllık sürecinde kimsenin gitmediği yerlerde işadamlarıyla beraber geçirdim. İhmal ettiğim ailemin hakkımı helal etmesini istiyorum. Çocuğumu, eşimi, ailemi ihmal ettim. 24 saatin 19 saatini çalışarak geçirdim. Hepsinden önemlisi Mehmet Büyükekşi kardeşim ve tüm İhracatçı Brilik başkanlarına, MÜSİAD'a, TÜSİAD'a teşekkürlerimi sunarım. Bundan sonra yoğunluğumuz Mersin'de olacak."

'CANIM CİĞERİM EGEMEN BAĞIŞ KARDEŞİM...'

Değerli bakanımız görevi benden çok çok daha iyi yapacak inanıyorum. Aynı camiadan gelmekle iftihar ettiğim değerli bakanım ihracatın birebir içinde. Kendisine başarılar diyorum.

Canım ciğerim dostum, dava arkadaşım Egemen Bağış bakanıma ve kardeşime de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Birbirimize yağ çekecek durumda değiliz, yağa ihtiyacımız yok. Kendisini sabah devir teslim töreninde izledim mükemmel bir konuşma yaptı."

ZEYBEKÇİ NELER DEDİ?

Zafer Çağlayan'ın ardından yeni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise şunları söyledi:

Bugüne kadar hizmetlerden dolayı Zafer Çağlayan'dan Allah razı olsun. İhracatçı Birlikleri başkanlığından, İhracatçı Meclisi üyeliğinden geliyoruz. Sayın bakanımız dünyada Türkiye'nin mal satmadığı ihracat yapmadığı ülke bırakmadı. O yüzden benim işim çok kolay.

Artık Türkiye başka bir boyuta geçti. Türkiye markalaşmaya, inovasyona geçti. Katma değerli ürünler konusunda çok hızlı bir şekilde yol alacağız.

Türkiye bir gecede insanların servetlerinin yarısını kaybettiği bir ülkedir. Oradan buraya 11 senede geldik. Şu anda yaşananaların hiçbir kıymeti yoktur. Türkiye'nin zarar görmensinden kim menfaat elde ettiyse asıl suçlu odur. Herkesin gözünü oraya çevirmesi gerekir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adalet26 Aralık 2013 21:18

    at kardeşim at.düdük elinizde istediğinizi öttürün.tabi artık halk yutarsa.

  • T.C AKIM26 Aralık 2013 17:12

    SAYIN EDİTÖR NİYE YAYINLAMIYORSUN BENİM YORUMLARIMI RAHATSIZMI EDİYOR

  • kadir26 Aralık 2013 15:46

    bu kadar genç yaşta aileden çok büyük miras kalmalıkı zengin olabılesın.dünyanın hiçbir yerınde yok çocuk rüştünü ispat etmiş kucağında gemicikleri bulmuş varmı.11 yıldır iktidardasınız hala faiz lobisi dış mihraklar.dış mihraklarla neler yaptığınızı biliyoruz.bu ülkenın başına o kadar çok bela bırakıyorsunuz ki nasıl temizlenecek.

  • LOUP26 Aralık 2013 14:47

    FAIZ LOBISININ AYAGINA BASMIS BIRAK BU LAFLARI CEBLERIMI DORDURDUMU DESEK DAHA GOGRU OLMAZMI ,,????

  • LOUP26 Aralık 2013 14:41

    FAIZ LOBISININ AYAGINA BASMIS BIRAK BU LAFLARI CEBLERIMI DORDURDUMU DESEK DAHA GOGRU OLMAZMI ,,????

  • TC VATANDAŞI26 Aralık 2013 13:49

    Sn.çağlayan batı ve doğu ülkelerinde (yanlızca bizde yok) böyle bir olay olduğu anda istifa edilir.Sizde bunu yapsaydınız konuşmanız saygı ile dinlenirdi ve bir başka gözle görülürdünüz.Siz yanlış yaptınız ve geç kaldınız.Bunu kabul etmeniz lazım.

  • CsC26 Aralık 2013 13:43

    Hep dış mihrak hep lobi. E ne yapıyosunuz veya yapabiliyorsunuz bunu durdurmak için? Hiç. Her seferinde ülkemiz bu kaosu yaşamak zorunda mı?

  • Konuştukca Batıyorsunuz26 Aralık 2013 13:38

    Faiz lobisi,Dış Mihraklardan başka birşey bilmez bunlar... Ağaoğlu'nun işaret ettiği Büyük Patron başbakana kadar gider bu Soruşturma.Bütün yolsuzluk,rüşvet ve İmar yolsuzlukları başbakanın biligisi ve kontrolünde gerçekleştiği iddiaları yavaş yavaş doğrulanıyor.

  • islam26 Aralık 2013 13:17

    paraya ihtiyacın yok 100 kişi burs alıyormuşşş peki siz nasıl geçindiniz 6,5 yıldır.

  • bay y26 Aralık 2013 13:04

    Sana Helal olsun.

  • hakkı26 Aralık 2013 13:02

    bu da ebru gibi bedenen işimin başındayım ruhen yokum çünkü içim kan ağlıyor.... koltuğum elden gitti... çok acıklı yazık sana :((((((

  • Ayrıca26 Aralık 2013 13:00

    Başbakan bile sana güvenmeyip istifanı istedi,hala yalan dolan debelenip duruyorsun.Yarın bu halkın içine nasıl çıkıcan?50 tane korumayla mı?

  • namuslu26 Aralık 2013 12:59

    başbakan ve bakanların çocuklarının tümü milyon dolarlar gemicikler içinde yüzüyorlar.siz kimi uyutuyorsunuz hangi maaşla milyon dolarlar içinde yüzülür.

  • Gözüme mi inanayım26 Aralık 2013 12:57

    Tomar tomar rüşvet paralarınıda faiz lobisi mi koydu?Gümrük çalışanları da maaşına el sürmüyor nasılsa extradan para geliyor.Ayrıca burs veriyorsan bu Allah ile kul arasındadır,bir elin verdiğini öbür el görmeyecek.

  • hakkı26 Aralık 2013 12:54

    hadi oradan sizin yazdığınız tek rekor hırsızlık rekorudur.çal çırp rüşvetle dolar milyoneri ol sonra faiz lobisi de çık için içinden yok öyle millet uyandı artık hırsızlara yol göründü.

  • rasim26 Aralık 2013 12:53

    konuyu çarpıtıyor.

  • tolga26 Aralık 2013 12:51

    Sayin bakan, Ruhen gorevimden olay gunu sabahi ayrildim diyorsunuz. Peki, Pakistan'a neden gittiniz?

  • SUSKUNEFE26 Aralık 2013 12:48

    SİZİ DESTEKLİYORUZ SONUNA KADAR SOYLEDİKLERİNİN HEPSİNEDE KATILIYORUM ..İNSALLAH HUKUMET BAŞKALARININ MAŞASI OLAN MEMURLARINDA ONUNE GECECK BİR YASAL DUZENLEME YAPAR...