E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZafer Çağlayan istifa etti!---

Zafer Çağlayan istifa etti!

Zafer Çağlayan istifa etti!
25 Aralık 2013 - 08:33 borsagundem.com

'Büyük Rüşvet' operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık görevinden istifa etti

Pakistan ziyaretinden dün akşam dönen Başbakan Erdoğan'ın gece saatlerinde Keçiören'deki evinde bazı bakanlarla görüştüğü belirtilmişti. Çağlayan, bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi.

Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:

"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

BAŞBAKAN'LA PAKİSTAN'A GİTMİŞTİ

Çağlayan, Başbakan'ın dün akşam döndüğü Pakistan ziyaretine de katılmış, orada gazetecilere yaptığı açıklamada ''Oğlumun karakolluk işi olmaz'' ifadelerini kullanmıştı.

2 GÜN ÖNCE 'TUZAK' DEMİŞTİ

Bakan Çağlayan, 2 gün önce yaptığı açıklamada, “Amacı ve hedefi çok farklı olan, büyük bir tuzakla karşı karşıyayız. Ne benim, ne evladımın, ne de onun kadar değerli çalışma arkadaşlarımın bir yanlışın içinde olması söz konusu olamaz. Önümüzdeki günlerde her şey açığa çıkacaktır. Hukukun üstünlüğüne ve masumiyet karinesine herkesin özellikle de hukuku uygulamakla görevli ve yükümlü olanların çok daha fazla itina göstermesi gerektiğine inanıyorum. Bu süreçten alnımızın akıyla, milletçe güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum” demişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mevzu25 Aralık 2013 22:32

    koç hisseleri zaten yüksek daha ne yükselecek ama doğana bir şey diyemem

  • hilmi25 Aralık 2013 19:28

    iktidar sallanıyor. iktidar değişiyor. iktidar çöküyor. koç ve doğan hisseleri ciddi primlere gebedir.

  • cebir25 Aralık 2013 15:35

    bakanlıktan istifa etmeleri yetmez.milletvekilliğinden de istifa etmeleri gerekiyor. başbakan hakan şükür için ne demişti hatırlayın

  • Kıymeti Yok25 Aralık 2013 13:14

    İş işden geçti.Ülke ekonomisi ve borsası battıktan sonra bu istifaların ve başbakanın anlatacağı yeni Masalların hiç bir anlamı yok. Başbakan bütün kredisini bitirdi.Eğer korkmuyorsa, kaldırır Dokunulmazlıkları,Mahkeme huzuruna çıkar,tüm iddialarla ilgili Mahkemede aklanırsa Halk vicdanen huzura erer.Yoksa gırtlağa kadar yolsuzluk,rüşvet,İmar yolsuzluğuna batmış durumda böylece kalırlar.Kendilerini aklayamazlar.

  • c.ünsal25 Aralık 2013 11:23

    dolar'ın düşmesini hiç istemiyordu, nedeni ortaya çıktı.

  • mustafa25 Aralık 2013 11:20

    şimdi neden her olay sonrası başbakan yurt dışına çıkıyor memleket karışık sende devletin başısın ama her nedendir bilinmez her olay sonrası başbakan yurt dışı gezisine çıkıyor ne işi vardı pakistanda soyulan paraları depolamaya yer lazım degil mi kim biliyor giderken ne götürdügünü kimse ortada çok büyük bir hırsızlık var ey halk ama siz uyumaya devam edin....

  • Murat25 Aralık 2013 11:02

    Bu saatten sonra değil iki bakan bütün kabine istifa etse nafile... Yargının eli kolunu bağladıktan sonra istediğin kadar istifa et neye yarar...

  • YAZIK 25 Aralık 2013 11:00

    KUL HAKKI, KUL HAKKI BU O KADAR ÖNEMLİ Kİ.. NASIL BUNLARIN HESABINI VERECEKSİNİZ YA O KADAR GÖREVDEN ALDIĞINIZ YÜZLERCE EMNİYET MESUPLARI?? SUÇLARI İŞLERİNİ YAPMAK MIYDI?

  • hami25 Aralık 2013 10:37

    Hocaefendide istifa etmeli icindeki hezeyani disa vururken kkarizmasinida ilminide altust etti artik millete muska yazmaya baslar

  • biri25 Aralık 2013 10:31

    babalarının çiftliği sandıkları Aziz Vatanımı soyguncular sarmış. hepiniz gidin artık sizi istemiyoruz. yalancı ve yüzsüzsünüz. Yüce Allah Türk Halkının Yar ve Yardımcısı olsun...

  • kerim25 Aralık 2013 10:04

    En başında olması gereken en sonunda yapılıyor. Her bakan istifasında borsa yükselecek gibi.

  • Tabi Tabi25 Aralık 2013 09:25

    Oğluşumun karakolluk işi olmaz demiş. Halbuki iş işleri bakanı arkadaşı, polis durduk yere kimseyi tutuklamaz demişti.

  • M.Kılıç25 Aralık 2013 09:16

    Zahmet etmişler ,ekonomik göstergelerin içine ettikten sonra ,şimdi sizin hırsızlığınızın bedelini doğalgazda,elektrikte, petrol de ödemeye başladık bile.Beklediler ,minareye kılıf uyduramayancı istifa ediyorlar.

  • exper25 Aralık 2013 09:12

    Çok gecikmiş bir istifa. Aslında etik olan Başbakanın görevden almasıydı. Devamını da bekliyoruz.

  • Klgyozede25 Aralık 2013 09:01

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler. İstediği kadar kendini aklamaya çalışsın. Darısı kiler grubunun başına inşallah.Kul hakkı yiyen herkezden önce bu dünya da hesabı sorulsun ki ibret olsun millete. Diğer tarafta zaten bu yaptıklarının bedelini fazlasıyla ödeyecekler inşallah.

  • DİĞERLERİ DE HEMEN25 Aralık 2013 08:44

    Tamam , İktidarı arkanıza aldınız, astınız ,kestiniz , ortalığı dağıttınız. Ama pislikleri örtemediniz değil mi. Şimdi sıra hukukta. Adalet ağır işler ama işler...