E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüzyılın Anlaşması için bir araya geldiler---

Yüzyılın Anlaşması için bir araya geldiler

Yüzyılın Anlaşması için bir araya geldiler
02 Ağustos 2019 - 12:01 borsagundem.com

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ortadoğu gezisi kapsamında Mısır'ı ziyaret eden ABD Başkanı Trump'ın Başdanışmanı ve damadı Kushner ile İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlatılması için bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ortadoğu turu kapsamında Mısır'a gelen ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner ile İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlatılmasını görüştü.

  • Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kushner'in Sisi ile görüşmesinde Amerikan heyetinin Filistin ve İsrail arasındaki müzakerelerin yeniden başlatılması yönündeki çabaları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Açıklamaya göre görüşmede Sisi de Mısır'ın Filistin konusunda adil ve kapsamlı bir çözüm için ortaya koyulan gayretleri ve İsrail ile Filistin arasındaki müzakerelerin başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulması ve iki devleti çözüm temelinde tekrar başlatılması konusundaki çabaları desteklediğini ifade etti.

İsrail-Filistin sorununda çözüme ulaşılmasının bölgede istikrara katkı sağlayarak, yeni ufuklara kapı aralayacağını aktaran Sisi, ülkesinin Orta Doğu'da barış ve istikrarın sağlanmasının yolları konusunda ABD yönetimi ile koordinasyon ve istişareyi sürdürdüğünü dile getirdi.

Orta Doğu turu kapsamında ilk olarak Ürdün'e giden ve Kral Abdullah ile Amman'da bir araya geldikten sonra İsrail'i ziyaret eden Kushner bugün Mısır'a gelmişti.

Kushner'in başkanlık ettiği ABD heyetinde Donald Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Trump'ın Özel Temsilcisi ve Dışişleri Baknının Siyasi Danışmanı Brian Hook da bulunuyor.

"Yüzyılın Anlaşması" planı
 
ABD Başkanı Trump'ın İsrail-Filistin meselesine "çözüm bulmak" amacıyla hazırladığı öne sürülen "Yüzyılın Anlaşması" planının detayları netleşmese de uluslararası basında buna ilişkin bazı bilgiler yer alıyor.

Haberlere göre, anlaşma, Kudüs'ün tamamının İsrail'e bırakılması ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içeriyor.

Planda İsrail'in topraklarından sürdüğü 6 milyona yakın Filistinli mültecinin dönüş hakkına ise değinilmediği dile getiriliyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "yüzyılın şamarı" olarak nitelendirdiği planın, bazı ekonomik yardımların dışında Filistin halkının lehine hiçbir şey içermediği ifade ediliyor. (Yeni Şafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie02 Ağustos 2019 12:41

    Bir israilli yatırımcı olarak çok memnun oldum. Filistin toprakları İsrail'e devredilmeli. İsteyen filistinliler de Türkiye'ye gönderilebilir.

  • fatih istanbul02 Ağustos 2019 15:01

    TÜRKİYENİN  İÇİNDE  OLMADIĞI ONAYLAMADIĞI HİÇ BİR PİLAN  UZUN SÜRELİ SAĞLIKLI OLMAZ  YAKINDA  MISIRDA  SUDİ  ARABİSTANDA  BİRLEŞİK ARAP ÜLKELERİNDE  İÇ KARIŞIKLIK OLACAK  .

  • GREY02 Ağustos 2019 14:31

    Tabi tabi gelsinler, onlar da gelsin, kapılar açık nasılsa, içinde yaşayan da yok zaten, bomboş ülke, herkes gelsin, ooh ne güzel, çok uluslu devlet oluruz, aynı eski Osmanlı gibi di mi? Sınır, gümrük kapısı vs kaldırın hepsini ki kardeşlerimiz ülkeye akın ederken zorluk çekmesin, hiç kimsenin istemediği yüzbinler oluk oluk aksın içimize. Ha biz mi? Boşverin bizi yahu, açmış işsizmiş evsizmiş mutsuzmuş, takan yok nasılsa, ha varlığımız ha yokluğumuz, bu yabancı kardeşlerimiz bu ülkeyi bizden daha çok hak ediyor.Her türlü hak, yardım, destek, kolaylık bunlara. Cebinde parası olan yabancı da tüm güzel yerleri bizden ucuza alıyor, çok daha ucuza tatile gidiyor nasılsa, eee bize ne hacet? Bu kardeşlerimiz bu ülkeyi bizden daha çok hakediyor

  • Dd02 Ağustos 2019 12:10

    YÜZ YILIN KAZDIĞI.  FiLiSTiNi haritadan silme planı.  Israil e PEŞKEŞ.