E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYüzü madeni paraya basılacak---

Yüzü madeni paraya basılacak

Yüzü madeni paraya basılacak
30 Kasım 2013 - 00:30 borsagundem.com

Kapitalizmi eleştiren konuşması özellikle Latin Amerika ülkelerinde alkışlanan Papa Francis'in yüzü Arjantin'de bir madeni paraya basılacak

Arjantin Parlamentosu kapitalizmi eleştiren konuşması yüzünden Papa Francis'i bozuk paranın üzerine basmayı görüşüyor. Papayı paralaştırma tasarısı ilk kez nisan ayında gündeme gelmişti. Papa Francis'in son konuşmasından sonra süreç hızlandırıldı.

Kapitalizmi eleştirmesiyle sol çevreler arasında popülerliğini artıran Papa Francis Latin Amerika’da da ilgi odağı oldu. Arjantin devleti ise Papa’nın kapitalizmi eleştirmesinden sonra bir bozuk paranın üzerine Papa’nın suratını basmayı planlıyor. Aynı zamanda bir Arjantin vatandaşı olan Papa eğer paranın üzerine basılırsa bu 20. Yüzyıldan bu yana Vatikan sınırları dışında bir ilk olacak. Arjantin parlamentosunda konuşulan bu konu senatoya gönderildi. Papa Francis’in isminin kazınacağı parada “Arjantin halkından Papa’ya saygıyla yazacak”.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)