E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYüzde 6 yükselme potansiyelli hisse---

Yüzde 6 yükselme potansiyelli hisse

Yüzde 6 yükselme potansiyelli hisse
28 Temmuz 2017 - 14:40 borsagundem.com

İş Yatırım, TSKB hissesi için analizde bulundu

TSKB yılın ikinci çeyreğinde TL 151 mn solo net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı piyasa beklentisine paralel gerçekleşirken bizim tahminimiz olan TL 156mn'un hafif altında oluştu. Bankanın öz kaynak karlılığı birinci çeyreğe göre 50 baz puan artışla %19.5 olarak gerçekleşirken geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 200 baz puan artış gösterdi. Bankanın net faiz gelirleri kredi büyümesi ve TÜFE'ye endeksli kâğıt getirilerindeki güçlü seyirle %8 büyüyerek karlılığı etkileyen en önemli faktör oldu. Bunun yanında dönem içinde takibe dönüşen kredi bulunmaması karşılık yükünü rahatlatırken
bankanın maliyet etkinliği de öz kaynak karlılığını destekledi.

Son çeyrekte öne çıkanlar

Kredi spredleri güçlü durumda. Banka döviz bazında düzeltilmiş olarak çeyrekde %5.5 büyüdü. Birinci çeyreğin sonunda alınan US$ 300mn luk sermaye benzeri kredinin olumlu etkisiyle hem döviz hemde TL kredilerde güçlü büyüme sağlandı. Bankanın ikinci çeyrekte KGF şemsiyesi altında kredi kullandırmaya başlaması da kredi çeşitliliği anlamında olumlu bir gelişme. TL kredilerde artış gösteren spredler ortalama kredi spredlerini desteklemeye devam ediyor. Banka ikinci yarıda gerek TL gerekse döviz fonlama tarafında bir artış beklemiyor.
Aktif kalitesi çok üst düzeyde. Çeyrek içinde takipe atılan hiç bir kredinin olmaması ve grup II kredilerinden TL10mn lk bir miktarın standard kredi olarak sınıflandırılması bankanın aktif kalite gücünü ortaya koymakta. Provizyon giderlerinin tümü kredi büyümesine bağlı genel karşılıklar ve
iştirak değer düşük karşılıkları.
Bankanın sermaye yeterlilik rasyoları güçlü durumda. Kredi büyümesine bağlı olarak çekirdek sermaye rasyosu birinci çeyreğe göre biraz gerilerken, ana sermaye rasyosu 30 baz puan artış gösterdi. Geçen yılın sonuna göre bankanın sermaye rasyosu 230 baz puan yukarıda bulunuyor.
Faaliyet giderlerinde yıllık artış yavaşlamaya başladı. Birinci çeyrekteki bir defalık etki nedeniyle kuvvetli artış gösteren yıllık maliyet ikinc çeyrekte beklenildiği gibi yavaşlamaya başladı. Bankanın son derece etkin maliyet yapısı sürdürülüyor.

Değerleme üzerindeki etki ve görünüm

Sonuçlar beklentiler yakın olduğu için tepkinin nötr kalmasını bekliyoruz. Banka yönetiminin bu sene beklentisi olan %17-18 aralığında olan öz kaynak karlılığının kolayca yapılacağını öngörmekteyiz. Bu anlamda ikinci çeyrek sonuçları da bu beklentilere paralel olarak gerçekleşti.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,42
En Yüksek: 9,57
En Düşük: 9,14
Değişim 1,29 %
FK: 3,75
PD / DD: 1,23
İşlem Hacmi 275.490.403
Toplam Adet: 29.378.447
Ağırlıklı Ort.: 9,34
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)