E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiYüzde 53 yükselme potansiyeli olan hisse---

Yüzde 53 yükselme potansiyeli olan hisse

Yüzde 53 yükselme potansiyeli olan hisse
13 Şubat 2019 - 09:58 borsagundem.com

Gedik Yatırım, Tofaş için 28.51 TL hedef fiyat belirlerken, hissenin getiri oranını yüzde 53 olarak açıkladı

''Tofaş, başarılı iş modeli ile düzenli ve güvenli nakit akışlarına sahiptir. Şirket, FCA ile uzun süredir devam ettirmekte olduğu “al ya da öde” kontratları sayesinde satış ve finans risklerini büyük ölçüde bünyesinde barındırmamakta, bu sayede de düzenli ve güvenli nakit akışlarına sahip olmaktadır. Mevcut iş modeli, ekonomik büyüme dönemlerinde şirketin bu ortamdan fayda sağlamasına olanak verirken, daralma dönemlerinde şirkete önemli ölçüde defansif nitelik kazandırmaktadır.

2019 finansal sonuçlarının zayıf olacağını, fakat bu durumun alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. 2019 yılında gerek iç pazarda, gerekse şirketin ihracat pazarlarında daralma beklemekteyiz. Nitekim, şirketin satışlarının yıllık %16 gerileme ile 265,000 adet olarak gerçekleşeceğini öngörmekteyiz. Yılın ilk yarısında talebin göreceli olarak daha zayıf olacağını, ikinci yarıda ise gerek enflasyonda gerekse faizlerde bir miktar gerileme olabileceği varsayımımıza dayanarak, talepte bir miktar toparlanma olabileceğini düşünmekteyiz. Yakın vadeli zayıf faaliyet performansı beklentimize karşın şirket düzenli olarak pozitif Ekonomik Katma Değer yaratmakta, Özsermaye Karlılığı da Özsermaye Maliyetinin en az on puan üzerinde olmaktadır. Orta ve uzun vadeli beklentilerimizin pozitif olduğu şirket hisseleriyle ilgili, bilanço bazlı geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz.

Yeni jenerasyon HTA modeliyle ilgili FCA ile yapılabilecek anlaşma hisse fiyatı üzerinde katalizör rolü oynayabilir. Anlaşmanın bu yılın ikinci ya da üçüncü çeyreğinde imzalanabileceğini öngörmekteyiz. Zira şirket, 2019 yılında bu yeni modelle ilgili ARGE yatırımlarını bütçesine dahil etmiştir.

Şirket düzenli olarak ve yüksek oranda nakit temettü ödemesi yapmaktadır.Yatırım harcamalarının yüksek olduğu yıllar da dahil olmak üzere şirket düzenli ve yüksek oranda nakit temettü ödemesi yapmaktadır. Son üç yılın ortalama nakit temettü dağıtım oranı %47’dir. 2018 karı üzerinden bu oranda temettü dağıtılması halinde %6.8 temettü verimi sağlanacaktır.

İNA analiziyle hesapladığımız hedef değer hisse başına 28,51 TL’dir, %53 getiri potansiyeli. %15,5 risksiz faiz oranı, %5,5 risk primi, ve %16,6 AOSM varsayımları altında belirlediğimiz hedef değer hisse başına 28,51 TL’dir. %53 getiri potansiyeline işaret eden bu hedef değer, 2019T 7,2 FD/FAVÖK ve 9,7 F/K çarpanlarına denk gelmektedir. Bu çarpanlar da, global benzer firmaların çarpanları ve şirketin kendi tarihsel çarpanları ile uyum halindedir.

Değerleme ile ilgili risk teşkil edebilecek hususlar. 1) Faizlerde önemli artış meydana gelmesi, 2) İç pazarda beklentilerimizin de ötesinde daralma olması, 3) Başta İtalya olmak üzere şirketin ihracat pazarlarında öngörülerimizin üzerinde bir gerileme meydana gelmesi, 4) Yeni jenerasyon HTA modeliyle ilgili olarak FCA ile yapılması beklenen anlaşmada olumsuz gelişmeler yaşanması.''

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)