E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYüzde 51 çoğunluk sağlanamazsa...---

Yüzde 51 çoğunluk sağlanamazsa...

Yüzde 51 çoğunluk sağlanamazsa...
29 Ağustos 2013 - 13:31 borsagundem.com

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Yönetim Kurulu'nun artık çalışır duruma geldiğini söyledi.

Turkcell (TCELL) Yönetim Kurulu'yla ilgili gelişmeleri Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv değerlendirdi. Piyasa Ekranı programında İnci Özkasnak Özbek'in sorularını yanıtlayan Ciliv, "Turkcell'in süresi dolmuş yönetim kurulu üyelerinin yerine yenilerinin atanmasıyla Turkcell tekrar yönetim kurulunu oluşturdu" dedi ve "Biz de ikinci çeyrek sonuçlarımızı yönetim kuruluna onaylattık" şeklinde konuştu. Ciliv, "Turkcell'in yönetim kurulu tamamen yönetimle birlikte çalışarak işlerimizi destekliyor" dedi.
SPK BAĞIMSIZ ÜYE ÖNERİLMESİNİ İSTEDİ
"Önümüzdeki günlerde SPK, diğer hissedarlardan da bağımsız üyeler önerilmesini istedi, onlar değerlendirilecek" diyen Ciliv, "Turkcell yönetimi şu an yedi kişi, iki kişi daha bu sayede atanabilir" şeklinde konuştu.
TEMETTÜ İÇİN GENEL KURUL TOPLANMALI
Temettü dağıtımıyla ilgili olarak konuşan Ciliv, "Benim bildiğim kadarıyla genel kurul tarihi yok. Temettünün dağıtılması için yönetim kurulundan ve genel kurul tarafından onaylanması gerekiyor. Burada son onayı genel kurul veriyor" dedi. Ciliv, genel kurulun yüzde 51'inin Turkcell Holding'in olduğunu ve Turkcell Holding'in de üç ayrı firmanın ortaklığı olduğu için son genel kurullarda yüzde 51 çoğunluk sağlanamadığını hatırlattı.
GEREKİRSE TAZMİN MERKEZİ DEVREYE GİRER
Ciliv, yüzde 51 çoğunluğun sağlanması durumunda genel kurulun toplanabileceğini söyledi. Ciliv, bunun gerçekleşmemesi halinde ise SPK'nın aldığı önlemle Yatırımcı Tazmin Merkezi'nin genel kurulu işletebileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)