E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporYüzde 40 vergiden o futbolcular muaf olacak---

Yüzde 40 vergiden o futbolcular muaf olacak

Yüzde 40 vergiden o futbolcular muaf olacak
01 Kasım 2019 - 11:03 borsagundem.com

Futbolculara getirilecek yıllık yüzde 40 vergide mevcut sözleşmesi devam eden futbolcular kapsam dışı bırakıldı.

Yıllık geliri 500 bin TL'yi aşan futbolcuların gelir vergisi oranı yüzde 40'a çıkarılmış düzenleme oldukça ses getirmişti.

Sözcü'nün aktardığına göre dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan bir düzenlemeye göre futbolculara getirilen yüzde 40'lık verginin, sözleşmesi 31 Ekim 2019'dan önce yapılmış olan futbolcuları etkilemeyeceği ifade edildi.

Beyanname verecek futbolcular; yüzde 40’a göre vergi hesabı yapıp, yıl içinde kulüplerin ödediği yüzde 20’lik vergi stopajını ise hesaplanan vergiden mahsup edip (düşüp) kalan vergi tutarını vergi dairesine ödeyecekler. Yani kulüplerin futbolcu için ödediği vergi yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıktı. Futbolcuya ise ekstra yüzde 20 gelir vergisi getirilmiş oldu.

Yüzde 15 vergi kulüpler tarafından ödeniyordu

Yani diğer bir değişle kulüp ve Falcao yüzde 40 vergi ödemekten kurtuldu. Önceki halinde futbolcuların yüzde 15'lik gelir vergisi kulüpler tarafından ödeniyor, SGK daha sonra bu parayı kulüplere amatör şubelere harcamaları için iade ediyordu. Artık bu para iade de edilmeyecek.

Eğer düzenleme geçmeseydi Falcao kendisi için 1 milyon euro, kulüp de Falcao için 1 milyon euro vergi ödeyecekti.

Bugünden itibaren yeni tarife

Fenerbahçe'nin yıldız 10 numarası Max Kruse ise yıllık 2.5 milyon euro alıyor. Kruse düzenleme geçse 1 milyon euroluk bir vergi ile karşı karşıya kalacaktı. Fenerbahçe Alman yıldız için 500 bin euro, oyuncu da kendisi için 500 bin euro ödemiş olacaktı.

Sözleşmesi 1 Kasım 2019’dan itibaren yapılan futbolcular yıllık kazançları 500 bin TL’den fazla ise yüzde 40’lık vergi ile karşı karşıya kalacak. Sözleşmede ekstra bir hüküm yoksa vergi kulüp ve futbolcu arasında bölüşülecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAHA01 Kasım 2019 12:47

    ADAM 2 TRİLYON 10 TRİLYON ALSIN VERGİ ÖDEMESİN..  İŞÇİ GELİR VERGİSİ İLE YUZDE 35 ÖDESİN... SGK PRİMİNİ ÖDESİN... ÖDEDİĞİ HALDE İŞİ DEVLET HİZMETLERİNE DÜŞÜNCE SAĞLIK, OTOBAN, KÖPRÜ GEÇİŞ.. HEM BEDELİNİ ÖDESİN CEPTEN... HEMDE BİR DAHA BEDELİN İÇİNDEN KDV + ÖTV ÖDESİN... ÇOK YAŞA REİSİ PADİŞAHIM. 15 YILDIR ZENGİN VERGİ AFLARI İLE TRİLYONLARI CEBPE KALSIN.. GARİBAN HALK ÖDESİN. SONRADA KONUŞAN VATAN HAİNİ OLSUN. OHH NE GÜZEL BABANIN MALI... SAT SAT SAT FARİKA, ARSA, BOĞAZ YALILARINI, DEVLET KURUMLARINI.. OFF NE GÜZEL EKONOMİ.. SONRA TÜNEL IŞIĞI ARA, ORDAMI BURDAMI...2020 SEÇİMLERİ ÇOK GÜZEL OLACAK...

  • muhsin tuti01 Kasım 2019 12:06

    Muaf tutmayın kardeşim,,basın vergiyi ya,,dünyanın parasını alıyorlar,,hepsinin 5 er 10 ar arabaları var.

  • biz01 Kasım 2019 11:58

    Yemin ediyorum futbolcu olmak vardı. 

  • enayi01 Kasım 2019 11:43

    yine vergi garibandan alınır aha buraya yazıyorum