E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüz yüze eğitim için yeni kriterler---

Yüz yüze eğitim için yeni kriterler

Yüz yüze eğitim için yeni kriterler
23 Ekim 2020 - 17:13 borsagundem.com

Yüz yüze eğitimde 3. aşama 2 Kasım'da başlıyor. Açıklama Milli Eğitim Bakanlığından geldi.

Millî Eğitim Bakanlığı, yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı doğrultusunda 2 Kasım 2020 Pazartesi günü itibarıyla başlayacak üçüncü aşamanın uygulama programının detaylarını 81 ile gönderilen yazıyla paylaştı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçişler devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ilk etapta okul öncesi ve 1. sınıflara ek olarak 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren 5. ve 9. sınıflarda başlayacak yüz yüze eğitim programının detaylarını 81 ile gönderdiği yazıyla paylaştı.

Buna göre; resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak.

Lise 9. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.

Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Ortaokul 5. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

9. sınıf öğrencileri de haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve meslekî derslerin tümünden sorumlu olduklarından dolayı okul yönetimince belirlenen derslerin yüz yüze eğitim yoluyla, bunların dışında kalan derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları gerekiyor.

Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler uzaktan eğitimle derslerine devam edecek. Öğrenciler devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve tüm konu ve kazanımlardan yapılacak ölçme ve değerlendirmelere katılacaklar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali 24 Ekim 2020 00:36

    Hastane randevu sistemi 2 vaka ile dolmuş...randevu yok..normal hastaya bakamıyorsınuz... Okul açacaksınız... Hodri meydan açın görün...

  • Sağlık 23 Ekim 2020 23:59

    Uzaktan eğitim bir muddet daha devam etse iyi olabilir bence. Çoğu öğrenci alıştı zaten buna. Riske girmeye gerek yok bence. Çocuklar geleceğimiz oluyor. Bugünden hastalanan öğrenci ömür boyu kalıcı hasarlari ciğerlerinde yaşayabilir. Riske girmeden ve eğitimde uzaktan eğitim modeli seçilerek, bu sene ki süreç uzaktan eğitim ile götürülebilir bence. Sonuçta kimse evladinin kalici hasar almasını yada ölmesini istemez. Bu hastalık ciddi bir hastalık ve tum dünya yi etkilediği ortada

  • Gokturk23 Ekim 2020 21:49

    Yazım gerçekten çok yazık.. haftada 2 gün yüz yüze eğitim.olsa ne olur olmasa ne olur. Bilinen vakalar hızla artıyor. Halen sınıf açacağız diye ugrasiyorlar. Bakin çocuklar sadece sosyalleşme gidiyor oraya. Öğretmenler tedirgin ilgilenmek istemiyorlar haklı olarak eleştirmiyorum .. önce can gelir sonra canan. Bu hastalık ilacı aşırı bulunana kadar veya mutasyona ugrayana kadar uzaktan olmalı. Bu kadar kaygılı ortamda ne öğreten ne de öğrenenden verim alinamaz

  • Kaçkar KAPLANI23 Ekim 2020 18:47

    Hastaneler tıklım tıklım, covid olanla olmayanlar iç içe, otobüs, metrobüs tramvay tıklım tıklım, sokaklar tıklım tıklım, nereye girsen insanlar nefes nefese bir birine yakın. Sonra da covid neden patladı? Köye gitme imkanı olanlara bu imkanlar sağlanmalı. Okullar uzaktan eğitime devam etmeli. Hastanelere mecbur kalmadıkça kimse sokulmamalı. 

  • gerçek23 Ekim 2020 18:21

    Vakanın artma oranı ile eğitimde normalleşme paralel gidiyor.. Buyrun burdan yakınız...  8-) 

  • Olmayacak is23 Ekim 2020 17:41

    Niye iran gorseligini kulaniyorsun

  • Alabao23 Ekim 2020 17:22

    Bazı okullarda mevcutlar çok düşük ne diye bolecekler, bir sınır koyun 14 kişiyi geçemez yada 4 metre kareye 1 öğrenci gibi ona göre bolsunler yada 5 gün bolmeden devam etsinler