E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYusuf Teker’in kara kutusu anlatıyor---

Yusuf Teker’in kara kutusu anlatıyor

Yusuf Teker’in kara kutusu anlatıyor
11 Temmuz 2016 - 07:03 borsagundem.com

Yusuf Teker’in kara kutusu olarak bilinen Hüseyin Atabey, “Ben mağdur oldum, başkaları olmasın” diyerek ortaya çıktı… İşte ‘kara kutu’ Atabey’in anlattıkları…

BORSAGUNDEM.COM/ ÖZEL HABER

Borsada yaptığı işlemlerden dolayı hakkında çok sayıda suç duyurusu yapılan Yusuf Teker’in kara kutusu olarak bilinen Hüseyin Atabey, “10 yıl boyunca Yusuf Teker’in en yakındaki isim benim, yaptığı her şeyi biliyorum ve anlatacağım” diyerek ortaya çıktı. Borsagundem.com’ u arayan Hüseyin Atabey, tüm bildiklerini başta Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yetkililerine daha sonra da Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) anlatacağını söyledi. Şu an Yusuf Teker ve ekibinin Temapol Polimer Plastik isimli hissede işlem yaptığını ve çok sayıda isme hisse aldırdığını öne süren Atabey, “Benim ve akrabalarımın hesapları da kullanıldı. Her şey kayıtlı... Ben mağdur oldum, başkaları olmasın. Yapılan her şeyi biliyorum, her şeyi tüm ayrıntılarıyla isim isim açıklayacağım. Bildiklerimin ve şahit olduklarımın tamamını noktası virgülüne kadar anlatacağım” dedi.

YUSUF TEKER İLE NASIL TANIŞTI?

Yusuf Teker ile 10 yıl önce tanıştığını söyleyen Atabey, o günleri şöyle anlatıyor: “O dönem bir iç dekorasyon firması açmıştık, Yusuf Teker’in evinin işlerini yapmaya başladık, eski mesleğim o çünkü benim. Yusuf Teker’le bu şekilde bir arkadaşın aracılığıyla tanıştık. Velhasılıkelam bunlar bana GFC Finans’tan hesap açtılar. GFC’den hesap açarken Garfa (Garanti Faktoring) yapıyorlardı. O dönem Suat O. sürekli Adana’daydı. Ali O. da İstanbul’dan yönlendiriyordu. Garfa, bayağı bir yukarıya gitti. Garfa’yı sonra vurdular. Benim 180 bin liralık hesabıma 1.5 milyonluk mal çizdiler. Bunlar 10 seneye yakın bir süre önce oldu. Sonra bunlar hesabı patlattılar, o zaman Vali, Zeki’yle beraberlerdi. Bunlar vardı, İzzet de bunlarla beraberdi. Nasıl patladık anlayamadım. Suat mı mal koydurdu? ‘Yusuf Teker’in hesabını falan elinden almışlar’ diye söylenti çıkardılar ama yalan, bunlar danışıklı dövüş şeklinde olan şeyler. Bunu sürekli yaparlar, yok işte ‘Suat elimden hesabımı aldı’ der, ama bir ay sonra gider Suat’ın ofisinde oturur, birlikte iş yapar. Neyse, hesap benim adıma olduğu için biz patladık, mahkeme falan, mecburen suçlu duruma düştük. Şu an benim üzerimde hala o borç duruyor, araştırırsanız bunun gerçeklik payını görürsünüz.”

180 BİN LİRA OLAN HESABA 1.5 MİLYON LİRALIK HİSSE ALINDI

Hikayenin en can alıcı iddiası ise bir aracı kurumun 180 bin lira para olan hesaba 1.5 milyon liralık hisse alımına izin vermesi. Hüseyin Atabey bu konuda da şu açıklamayı yapıyor: “Aracı kurum dava açtı, biz kaybettik. Ama parayı hala ödeyemiyoruz. Yanlış anlamayın, ben trilyonlar sahibi bir insan değilim, iç dekorasyon işiyle kendini geçindirmeye çalışan bir adamım. Bütün sorun aracı kurumda zaten, bunu biz anlatmaya çalıştık davalarda ama başarılı olamadık. Şunu söyleyeceğim, benim hesabımda 180 bin TL varken, 1.5 milyon TL’lik mal çizildi, bundan 8-9 sene öncesinden bahsediyorum. Bu yasak. Normalde hiçbir aracı kurum bu kadar limit açmaz. Nereden baksanız adamlar bire 10’a yakın limit verdiler bana. Yani bunlar direkt patlatmak için yapılmış işler. Vali ile Zeki’nin adamlarıydı, direkt onlarla bağlantılıydı.”

YUSUF TEKER’İN BAĞLANTILARI

Yusuf Teker’in işlem yaptığı bütün aracı kurumlar incelendiğinde benzer işlemlerin olduğunu öne süren Atabey, “Yusuf Teker’in bağlantıları çok fazla. Yani aracı kurum patronlarından tutun, emniyete, askeriyeye kadar her yerden adam buluyor kendine. Dili tatlı olduğu için insanları kandırıyor. Eskiden birçok aracı kurumda çalışmış Tülay isimli bir kız vardı yanında, birçok iş onun üzerinden yapılıyordu. Şu an Tülay’ın hesabına bakarsanız, bundan önce bir kuruş malvarlığı yoktu, borç içinde yüzen insan İstanbul’dan ev aldı, Adana’dan ev aldı, altındaki arabayı sıfırladı, hesabında paralar… Kadın her tarafı geziyor. Nereden, nasıl kazandı bu paraları?”

“YUSUF TEKER’İN AİLESİNİ KORUDUM”

“Yusuf Teker’e neden güvenip de hesaplarınızı kullanmasına izin verdiniz?” sorusuna Hüseyin Atabey’in yanıtı ise şöyle: “Biz Adana’da doğduk büyüdük. Ben aslen Siirtliyim ama bizim burada bir şey vardır, karşındaki adamı adam sandığın zaman ona her şeyinle güvenirsin, biz öyle yaptık aslında. Ben Yusuf Teker’in yıllarca ailesini korudum.”

“ŞU AN TEMAPOL HİSSESİNİ YAPIYORLAR”

İşlemlerin büyük kısmını kendisi üzerinden yürütüldüğünü söyleyen Hüseyin Atabey, “Karsu Tekstil’i falan yaptılar, sonra benim hesabı patlattılar, zaten o GFC’de patladıktan sonra. Sonra benden yeni hesap ismi bulmamı istediler” diyor.
Yusuf Teker ve çevresindekileri n birçok hisseyi hak etmediği değere çekerek piyasaya sürdüğünü ileri süren Hüseyin Atabey, iddialarına şöyle devam ediyor: “Mesela şu anki yaptıkları tahtada da mal geçirecekler. Yusuf Teker, Temapol’de de bunu yapacak. Ali Ç.Ş. Adam bayağı bir mal aldı. Mesela bir isim daha vereyim, Erdem H. Bu adam demir tüccarı. Temapol’de buna da bayağı bir mal geçirdi. Şimdi onlar kağıt aşağı geldiği dönemde müşteri buldu. Ford’la falan iş yapıyordu, müşteri bağlıyor yurt dışından Yusuf Teker’e. Temapol’den önce elli tane kağıt anlatabilirim size. Denizlicam’ı bilirsiniz. Denizlicam’ın tamamında vardım. Adana’daydım ama o cinayet olayının nasıl olduğunu biliyorum, o Hoca’nın vurulma olayını. Hoca sürekli Adana’daydı, Adana’da ağırlıyorduk biz bunları. Adana’da hangi otellerde kaldığını bile sıralayabilirim tek tek kalem kalem... Seyhan Oteli’nden tutun, Hilton’a, Adana Plaza Oteli’ne… Gidip bakarsanız zaten Adana Plaza Oteli’nin 3 yıllık geçmişine bütün borsacıların orada kaydını bulursunuz. Otel onların yeriydi, ben de çok kaldım orada. Borsacı bir kişinin abisi vurdu Hoca’yı. Bunlarla beraber yaptılar, çok büyük para kaldırdılar oradan. Denizlicam’ın tamamını yaptılar. Mesela Murat B. ile Yasef, Gediz İplik’i getirdiler gözümün önünde…
Ondan sonra Kiler’i bağladılar. Anlaşma yaptılar, dünya kadar para aldılar. Ben size şu kadarını söyleyeyim, benim anlattıklarımın tamamı gerçek.”

YARIN: KİLİT İSİM KİM?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mantıkcı11 Temmuz 2016 20:32

    Beraber yatırımcıların ırzına geçiyordunuz mutluydunuz ters düşünce kötümü oldular.....................

  • Vatandas11 Temmuz 2016 18:41

    Kendisi diyor hersey danisikli dovus diye.ozaman bunuda yeni numaralar icin surmuslerdir meydana demekki...

  • aga11 Temmuz 2016 17:45

    Manipilasyon yaptıkları hisseleri 2010 yılında millete kakaladılar şimdi bu hisseler %90 değer kaybetmiş durumda örnek Karsu,denizli cam uşak .Patronlardan izinsiz böyle bir şey olabilir mi?bunlar sadece taşeron.Esas aktör patron.Patron izni olmadan hissler bu kadar yükseğe taşınamaz.Bu kadar da düşürülemez.

  • TAKOŞİ11 Temmuz 2016 17:15

    TAKARA ŞİMDİ HANGİ KAGIDI PAZARLIYOR. KIM ADAM YERINE KOYUP DA TAHTA YAPTIRIR ONA. BU PATRONLARDA DA KAFA YOK. ÇAPULCULARLA İŞ YAPIYORLAR.

  • Titiz11 Temmuz 2016 16:44

    Boş geyik yapıyoruz kimseye bişey olduğu yok. Olan hep yancılarına garibanlara...

  • hacı sayit11 Temmuz 2016 16:43

    bak Yasef tuğçelik pazarlıyorsun miileti batıracaz burak yamyam ve fevziii sahin ve Mehmet bey zengin edecen tuğçelikte

  • Takunya 11 Temmuz 2016 15:51

    Takara ya bişey olduğu yok yine kağıt pazarlıyor

  • titiz11 Temmuz 2016 15:43

    berkosan da nasıl götürtüler bayan müdür ve tülay hanım.

  • toraman1311 Temmuz 2016 15:02

    bomonti elektrikteki pislikleri anlat..bı zahmet

  • Guester11 Temmuz 2016 14:55

    cinayet itirafı? hiç bi savcı okumadı mı burayı?

  • 12311 Temmuz 2016 14:50

    şu an tmpol hissesinde de deniliyor kinse birşey yapmıyor hala gidiyor . adam tatilinide yaptı demek adam sırtını saglam yere daymış.

  • murat11 Temmuz 2016 14:10

    Yusuf yusuf imaj mı değiştirmiş fotoğraf mı yanlış konuldu?

  • emekci11 Temmuz 2016 14:07

    bunlar da herkese anlatır mahkemeye anlatmaz suçluları

  • sıkma portakal suyu11 Temmuz 2016 14:00

    Azcık detaylı okuyunca anlıyoruzki bu Hüseyin denilen çocuk birilerinden bişiler duymuş sonra gitmiş bişiler daha duymuş . Gelmiş sıkmış buda haber olmuş.

  • hacı sayit11 Temmuz 2016 13:07

    kardeşim hüseyin atabey YASEF anlat gediz iplik adanada olyı anlat ve SUAT VE OSMAN ve denge hol ve baysan trafo ve tactr ve tuğçelik YASEF TUĞÇELİKDEN PATRONUN MALINI SATTIN kaç para aldınnn Yasef açıkla yoksa ben acıkların

  • murat b.11 Temmuz 2016 12:29

    murat b. murat buran mı. takara. onun kutusu nerde sımdı. akıbetlerı bellı 3 kurusa muhtaclar. beter olsun her gun beddua edıyorum