E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYusuf Teker artık yeter!---

Yusuf Teker artık yeter!

Yusuf Teker artık yeter!
09 Aralık 2015 - 10:27 borsagundem.com

Hakkında çok sayıda suç duyurusu ve işlem yasağı bulunan Yusuf Teker’in ismi taban taban düşen Atlantik Petrol hisseleriyle anılıyor

Bilici Yatırım, Baysan Trafo, Denge Yatırım Holding ve Hitit Holding hisselerinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından manipülasyon yaptığı tespit edilen ve hakkında suç duyurusu yapılan, ayrıca 2 yıl işlem yasağı getirilen Yusuf Teker’in aynı numaraları Atlantik Petrol hisselerinde yaptığı ileri sürülüyor. 1 lira seviyesinden 6 liraya kadar yükselen hisseler 2 Aralık’ta taban taban gerilemeye başladı ve bugün yüzde 20 daha gerileyerek 2.5 lira oldu.  Her operasyonda büyük mağduriyet yaşayan yatırımcılar ise “Yusuf Teker artık yeter” diye isyan ediyor.

OPERASYONA BRÜT TAKAS ARASI

28 Temmuz 2015 tarihinde SPK, Atlantik Petrol hisselerini 29.07.2015 tarihli işlemlerden başlamak üzere 3 ay brüt takas uygulamasını işleme koymuştu.
Brüt takas uygulaması sona erdikten sonra hissede yarım kalan operasyon için yeniden düğmeye basıldı. Hiçbir özel durum açıklaması yokken bir hissenin 6 lira seviyesinden 2.5 liraya kadar neredeyse her gün taban taban gerilemesi normal mi?

PATRONLAR DA İŞİN İÇİNDE İDDİASI

Borsa kulislerinde konuşulan iddialara göre Bahadır Karlıdağ’ın borsaya taşıdığı, Mahmut Kiras (Vali) ve adamı Zeki Erdem’in bir dönem işlem yaptığı hisseler son olarak Diyarbakır ekibine pazarlanmış oradan da Yusuf Teker’e devredilmiş. Patronların da bazı aracı kurumlarda kredili hesaplardan yüksek miktarda mal taşıdığı söyleniyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • black26 Aralık 2015 17:23

    bu kadar enayi varken söğüşlememek insanın zoruna gider be gardaş bende olsam aynısını yapardım yani

  • Kharpet22 Aralık 2015 15:50

    Eski borsa simsarları yeni trend olarak sanalı kullanıyor. Allah hem bu dünyada hem diğer dünyada fitil fitil çıkartsın.

  • Editör22 Aralık 2015 00:19

    iPhone 'da alttaki yorumlar okunamıyor,yukarı çekiyor bilginize

  • ONAMA17 Aralık 2015 11:15

    BU İKİ TEKERİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN UZUN VE KALIN Bİ ŞEY VAR...BUNDAN BİR TANE TEKERE HEDİYE EDİN GİTSİN..

  • hektoras12 Aralık 2015 19:28

    Dünür dünür eh malta seni bekliyor.

  • Öğrenci10 Aralık 2015 20:42

    Nerede bu etüt merkezi? Yusuf beyden özel trade dersi almak istiyorum.

  • etüt10 Aralık 2015 11:40

    yazık fevzi bey adamda egitimci tipi ve masum yüzü görünüyor.en iyisi borsa okulu açması lazım yatırımcı nasıl tokatlanır- nasıl köşe olunur trader yetiştirir nasıl tahta yapılır yukarı aşagı hisse nasıl satılır ögretir.

  • Fevzi10 Aralık 2015 03:06

    Kaç defa dayak yedi milleti dolandırmaktan, yine de akıllanmadı, bence bunun adı CAMIZ YUSUF olsun. çünkü dayak işe yaramıyor!

  • dd09 Aralık 2015 17:55

    ha ha kaldırtın yazıyı ya herkes bılıyo taskafa yusuf mec herkes abc1 den sebeblenıyor tugcelık plasp ıztar arbul rta hedef daha neler var neler tam cakal oldu mekan

  • yt09 Aralık 2015 17:42

    tekere birşey olmaz adamaın işi tıkır yatırımı iyi holding adana da istanbulda evler arabalar yazlıklar kendi adına degil yakınlarının adamın dikili agacı yok. söylenen adam sırtını saglam yere dayamış bana bir şey olmaz diyormuş.

  • f1309 Aralık 2015 14:18

    yapacak tahtada kalmadı tekerin...kebap satar

  • f1309 Aralık 2015 14:15

    tam cehennemliksin tekerlek...

  • Yalan09 Aralık 2015 14:05

    Yusuf Teker adam gibi adamdır bilip bilmeden konuşmayın. O Adana'nın gururu, dürüst bir işadamıdır. Kendisini karalamaya çalışıyorlar.

  • mb4809 Aralık 2015 13:49

    Yapanın yanına kar kaldığı sürece bu işlerin önü alınamaz ve binlerce insan madur olmaya devam eder , dile kolay insanlar yıllarca biriktirdiği parayı tuzağa düşünce çok kısa sürede kaybedebiliyor.

  • derin inceleme gerekli..09 Aralık 2015 12:53

    yusuf teker gibiler nasıl maşa olarak kullanılıyor. işin arkasındaki derin yapı nasıl işliyor. bunun incelenmesi lazım. Halka arzlarda çok büyük hileler dönüyor.Halka arzlarla ilgili sayın bakanımızın acil tedbirler alması gerekiyor. Sahte analizlerle 1 liralık şirket farazi varsayımlarla, rapor hilesi ile, kasten yanlış çarpanlar kullanılarak 5-6 lira eder fiyat çıkartılıyor. tabi hisse satacak şirkete kıyak olsun diye.. ama hak etmeyen fiyatla satılan hisseler borsada düşünce yatırımcı kaybediyor. bu işin tadına varan şirket patronları devamında sahte haberlerle, özel durum açıklamaları ile, tüm hisseleri halka satıyor. Sonra bilanço açıklamıyor. Şirketin tahtası kapanıyor ve batıyor.. Son 4-5 yıldaki 70 halka arz edilen firmadan 20 tanesi batmış. Üstelik halkdan ciddi nakit topladığı halde batmış. Batma sebebi tamamen nitelikli dolandırıcılık mahiyetinde halka açık şirketlerin kötü niyetli olarak içlerinin boşaltılması. Bu suçların cezası çok çok ağır.. Dolandırılan her bir yatırımcı için 3-5 yıl arası hapis. Binlerce kişi dolandırıldığı düşünülürse, binlerce yıl hapis.. sahte fiyatı belirleyen aracı kurum raportörü de, hisse ihraç edip, sonra şirketi batıran kötü niyetli patronlar da.. ARTOG, ÇLKHO, ERICO, EKIZ, MANGO, RANLO, EKİZ, UTPYA,PLASP,ATAÇ,AKPAZ... ve onlarcası.. Bu şirketleri kim ne gerekçe ile halka açtırdı ve neden o sahte fiyatları denetlemedi.. neden içinin boşaltılıp millete B grubu imtiyazssız hisseler satışı bitine kadar tedbir almadı.. HESABINI VEREMEZ. ÇOK CİDDİ TEMİZLİK GEREKLİ. VE BU TEMİZLİK MUTLAKA OLACAK. SUÇLUYU SİNSİCE KORUYAN KURUMLARDAKİ GÖREVİ KÖTÜYE KULLANANLAR DA AĞIR HAPİS CEZALARINA ÇARPITILACAK.Sayın bakanımız MEHMET ŞİMŞEK bu hırsızlık düzenine asla müsade etmez. Etmeyecektir..Saygılarımla.

  • DD YE 09 Aralık 2015 12:25

    http://www.borsagundem.com/borsa-kulis/azeri-gardaslar_dan-manipulatorlere-destek-726868.htm

  • dd09 Aralık 2015 12:23

    dd ne sallamışsın bugün bgöndem yazısına bak neresi kalesi gör

  • tekerlek09 Aralık 2015 10:39

    nerede pis iş var hepsinin altından bu tekerlek çıkıyor. spk falan değil organize şubenin bunu alması lazım.