E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi piyasalar TCMB toplantısına kilitlendi---

Yurtiçi piyasalar TCMB toplantısına kilitlendi

Yurtiçi piyasalar TCMB toplantısına kilitlendi
22 Ekim 2020 - 09:30 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafında hazırlanan günlük bültende BİST-100 Endeksi'nin güne yatay başlaması öngörülüyor.

ABD'de endeksler destek paketine ilişkin belirsizlikle düşüşle kapandı. Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,35, S&P 500 endeksi yüzde 0,22 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,28 değer kaybetti.

Borsa İstanbul Endeksi (BIST100) günü yüzde 0.09 artışla 1,211 puanda tamamladı. Toplam işlem hacmi 21,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,54 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,84 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,98 ile orman, kağıt, basım, en çok kaybettiren ise yüzde 2,54 ile KOBİ Sanayi oldu.

Bugün, Yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısı takip edilecek. Toplantı ardından yayımlanacak olan karar metninde, bankanın faiz patikasına yaklaşımı ve Para Politikası Kurulu üyelerinin ilerleyen döneme dair bakış açıları ile ilgili ipuçları aranmaya devam edilecek. Piyasa beklentisi bankanın politika faiz oranında 200 baz puan artırıma gidebileceği yönünde şekilleniyor.

Toplantı ardından yayımlanacak basın duyurusu ile birlikte TL varlık fiyatlamalarında kısa vadede oynaklık artış gösterebilir.

ABD’de seçim sürecine dair haber akışları ve teşvik paketine yönelik belirsizliklerin risk iştahı üzerinde olumsuz yansımaları görülmeye devam ederken, yeni işlem gününde azalan risk iştahı ile birlikte Asya seansında ve küresel piyasalarda işlem gören endeks/endeks vadeli işlem sözleşmeleri üzerinde baskının bir miktar arttığı görülüyor.

Manşette Öne Çıkanlar

• Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Bölümü Direktörü Alfred Kammer yaptığı açıklamada, "Kovid-19 nedeniyle Avrupa ekonomisi ağır bir bedel ödüyor. Salgının ekonomik etkisi devasa boyutlarda" dedi.
• Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe görüşmelerinin açılışında yaptığı sunumda, "Ekonominin 2020 yılında yüzde 0,3 oranında büyüme kaydetmesi beklenmektedir." dedi
• Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, koronavirüs vakalarındaki artışın ekonomik görünüm için risk oluşturduğunu belirtti.
• ABD Merkez Bankasının (Fed) yayımladığı "Bej Kitap" raporunda; ABD ekonomisinin ılımlı şekilde büyümeye devam ettiğini ancak görünümün belirsiz olduğunu açıkladı. Raporda, ekonomik faaliyetin çoğu bölgede hafif ya da ılımlı büyüme hızında olmakla birlikte tüm bölgelerde artmaya devam ettiğine işaret edilerek, görünümün genel olarak iyimser ya da olumlu ancak önemli ölçüde belirsiz olduğu bildirildi.
• IMF, Asya ve Pasifik bölgesine ilişkin Bölgesel Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayımladı. Uluslararası Para Fonu (IMF), Asya ve Pasifik bölgesi ekonomisine yönelik büyüme tahminini 0,6 puan düşürerek bölge ekonomisinin bu yıl yüzde 2,2 daralacağı öngörüsünde bulundu.
• FBI Direktörü Chris Wray ve DNI Direktörü John Ratcliffe, Washington DC'de düzenlediği toplantıda; Rusya ve İran'ın ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığını ve bazı seçmenlerin bilgilerinin ele geçirildiğinin tespit edildiğini açıkladı. (Kaynak: Bloomberght)
• Doğu Akdeniz'de Oruç Reis araştırma gemisi için Navtex 27 Ekim'e kadar uzatıldığı açıklandı.(Kaynak: Euronews)
Borsa İstanbulda, BİST-100 Endeksi'nin güne yatay başlamasını öngörüyoruz.

Borsalarda güçlü satışlar neden devam edebilir?

 

Yurt içi piyasalar Merkez Bankası faiz kararını bekliyor

 

Teşvik paketi haberleri küresel endeksler üzerinde baskı yaratıyor

 

Mali pakete dair haber akışı etkili oluyor

 

Yurt dışı piyasalardaki zayıflamaya ile endeks kazançlarını geri verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)