E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi piyasalar kısa haftaya güçlü başladı---

Yurtiçi piyasalar kısa haftaya güçlü başladı

Yurtiçi piyasalar kısa haftaya güçlü başladı
28 Mayıs 2020 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende endekste bugün global piyasalarda oluşan hafif olumlu havanın etkisi ile yatay bir açılış bekleniyor

İyi bir başlangıcın ardından günün geri kalanında pozitif hava izleyen endeks günü 104.953 puandan %1,87 yukarıda tamamladı. İşlem hacmi ise şubat ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak 16,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Havacılık endeksinde oluşan güçlü alımlar endeks hareketinin gitmesinde etkili oldu. Kur cephesinde ise 6,70 seviyesinden başlayan hareket 6,79 seviyesine kadar çıkarken bu sabah 6,78 çevresinde şekillendiği görülüyor.

Bugün seans açılışı sonrasında TCMB’nin finansal istikrar raporu takip edilecek. Diğer yandan gün içerisinde yapılması beklenen Kabine toplantısının ardından normalleşme adımları çerçevesinde alınacak aksiyonlar merakla bekleniyor. Bugün global piyasalarda oluşan hafif olumlu havanın etkisi ile yatay bir başlangıç yapmasını beklediğimiz endekste 106 Bin seviyesini önemle takip ediyoruz. Veri takviminde daha çok yurtdışı ağırlıklı olurken, içeride haber başlıkları önemle izlenecek.

Yurtdışı piyasalarda ise bu sabah Asya piyasalarında karışık bir tablo izleniyor. Çin’e yönelik ABD’nin yaptırım getirebileceğine ilişkin olarak beklentiler bu sabah özellikle Şangay endeksi üzerinde baskı yaratıyor. Hong Kong ve Çin arasında artan gerilim Asya piyasalarında risk iştahının dağıldığına işaret ediyor. Vadeliler cephesinde ise bu sabah hafif alıcılı bir tablo var.

ABD Başkanı Trump’ın bugün sosyal medya platformlarına ilişkin olarak kararname imzalaması beklenmekte. Dün bu gelişmeye bağlı olarak NASDAQ tarafında satışlar hâkim olurken gelecek açıklamaların endeksi baskılaması beklenebilir. Diğer yandan Çin’e yönelik adımlar yakından takip edilecek.

Emtia cephesinde ise ons altın ABD-Çin arasında artan tansiyonun etkisi ile alımlar hâkim olurken, hareketin devamı açısından 1720$ seviyesi önemli olacak. Petrol fiyatlarında ise API özel petrol stoklarında haftalık olarak oluşan 8,7 milyon varillik artış baskı yarattığı dikkat çekmekte ve risk iştahında oluşan bozulma fiyatların satıcılı seyretmesine neden oluyor. Bugün TSİ 17:30’da resmi stok verileri yakından takip edilecek. Ayrıca gün içerisinde ABD cephesinde veri takviminde yer alan büyüme dataları yakından izlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)