E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi piyasalar enflasyon datasına odaklandı---

Yurtiçi piyasalar enflasyon datasına odaklandı

Yurtiçi piyasalar enflasyon datasına odaklandı
03 Eylül 2020 - 09:02 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış bekleniyor.

BIST 100 endeksi, yüzde 0,12 değer kaybıyla günü 1.083 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 13,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,16 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,16 değer kazandığı günde sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 9,93 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 1,80 ile madencilik olduğu görüldü.

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,35, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2,07, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,9 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,34 değer kazandı.

ABD'de ana endeksler tarafında Dow Jones endeksi yüzde 1,59, S&P 500 endeksi yüzde 1,54 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,98 değer kazandı.

ABD'de görüşmelerine devam edilen fakat üzerinde henüz bir uzlaşı sağlanamayan teşvik paketine yönelik ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile bir başka teşvik paketi için görüşmelere başladığı ifade etmesi endeksler tarafında toparlanmaları desteklediği görülüyor.

Bugün, Yurtiçinde Enflasyon datalarını alacağız. Veri sonrasında TL varlık fiyatlamalarında oynaklıkta artışlar görülebilir.

Global tarafta ise, jeopolitik gelişmeler ile birlikte yoğun veri akışını takip etmeye devam edeceğiz.
Yeni işlem gününde, Asya seansında işlem gören ana endeksler ve endeks vadeli işlem sözleşmelerine bakıldığında fiyatlama davranışlarında karmaşık seyrin devam ettiği izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

" Türkiye, Doğu Akdeniz'de 2 yeni navtex kararı aldığı haberi basında yer aldı.

" Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) 1 Eylül tarihli raporuna göre, gelişen ülke menkul kıymetlerine Ağustos ayında 2,1 milyar dolar giriş kaydedildi.

" ABD'de açıklanan Özel Sektör Tarım Dışı İstihdam (ADP) verisi Ağustos ayında piyasa beklentisi altında 428 bin kişi artış gösterdi.

" Avrupa Birliği Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier yaptığı değerlendirmede, İngiltere'nin adil ve açık rekabeti garanti etmeyi reddettiğini belirtti. Barnier, bu zaman kadar İngiltere açıkçası asıl brexit koşullar konusunda anlaşmadığını ifade etti.

" Ticaret Bakanlığı'nın ağustos ayı geçici dış ticaret istatistiklerinden oluşan veri bültenine göre Ağustos ayında dış ticaret açığı ise yüzde 170 artarak 6,3 milyar dolara yükseldi.

" Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç satışları, Ocak-Ağustos döneminde 2019'un aynı sürecine kıyasla yüzde 68,4 artarak 403.002 adet olarak gerçekleşti. (Kaynak: ODD)

" Fed, Amerikan ekonomisindeki cari duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporu

Ağustos 2020 sayısını açıkladı. ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik faaliyetin çoğu bölgede arttığını ancak yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından önceki seviyelerin oldukça altında kaldığını belirterek, genel görünümün ılımlı şekilde iyimser olduğunu belirtti. Raporda, birçok bölgede imalatın arttığına işaret edilerek, güçlü araç satışları, turizm ve perakende sektörlerindeki bazı iyileşmelerle tüketici harcamalarının artmaya devam ettiği vurgulandı. Raporda, istihdamın bölgelerde genel olarak arttığı kaydedildi.

" Fitch Solutions, Covid-19 ve önemli yapısal zorluklar çerçevesinde Türkiye'nin makroekonomik görünümünün tartışılacağı bir webinar düzenleyecek. 22 Eylül'de yapılacak webinar, Türkiye saati ile
11.00'da başlayacak. (Kaynak: Foreks Haber)

" Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Dar bir bantta hisse bazında hareketler ön plana çıktı

Risk algısında dalgalanma sürebilir

Endekste 1095 direnci önemli

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)