E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYurtiçi gündem sakin, kurlar güne hafif satıcılı başladı---

Yurtiçi gündem sakin, kurlar güne hafif satıcılı başladı

Yurtiçi gündem sakin, kurlar güne hafif satıcılı başladı
04 Ağustos 2021 - 09:09 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,3890 liradan, euro 9,9670 liradan güne başladı. Hizmet Sektörü PMI verileri, ABD'de ADP özel sektör istihdamı izlenecek

Serbest piyasada 8,3870 liradan alınan dolar, 8,3890 liradan satılıyor. 9,9650 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9670 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,4385 lira, euronun satış fiyatı ise 10,0197 lira olmuştu.

Dün, 8,2950 ile 11 Haziran'dan beri en düşük seviyesini görmesinin ardından yükselişe geçerek günü önceki kapanışa göre yüzde 0,7 artışla 8,4087'den tamamlayan dolar/TL ise, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,4090'dan işlem görüyor.

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı yeni günde ABD'nin özel sektör istihdam rakamları, Avrupa'nın perakende satışları ve Hizmet Sektörü PMI verileri takip edilecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Panama bandralı petrol tankeri Mv Asphalt Princess'in, Umman Körfezi'nde silahlı kişilerce kaçırılıp, İran'a götürülmesi talimatı verildiği Lloyds List Denizcilik İstihbaratı tarafından doğrulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Umman Körfezi'nde BAE açıklarında bir petrol tankerinin kaçırıldığı haberleri hakkında, bir yargıya varmak için "çok erken" olduğunu söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, hali hazırda işgücü arzını sınırlayan faktörlerin kalıcı olmasını beklemek için neden bulunmadığını söyledi.

Delta varyantının hızla yayılmasının global ekonomide toparlanmayı tehdit ettiği bir dönemde Çin'in hizmet sektöründe büyüme Temmuz ayında hızlandı.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Michell Bowman, ABD ekonomisinin pandemiden toparlanmasına ve işgücü piyasası şartlarının iyileşmesine yardım için daha yapılacak çok şey olduğunu söyledi.

SEC Başkanı Gary Gensler, Kongre'den hızla büyüyen kripto para piyasalarının denetim ve düzenlenmesi için SEC'e daha fazla yetki vermelerini istedi.

New York Fed tarafından yayınlanan rapora göre, ABD'de tüketicilerin yeni borç talepleri ikinci çeyrekte büyüdü ve kredi kartı kullanımı toparlandı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), enflasyonu değerlendirdiği "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu yayımlayacak (10.00). Temmuz ayında enflasyon yüzde 18,95 ile son 26 ayın en yüksek seviyesine çıktı. TCMB'nin açıklanan enflasyonla ilgili değerlendirmesi piyasalar tarafından yakından izlenecek.

TCMB ayrıca Reel Efektif Döviz Kuru Temmuz verilerini açıklayacak (14.30). TÜFE Bazlı Reel Efektif Döviz kuru bir önceki ay 59,77 seviyesinde açıklanmıştı.

Yüksek Askeri Şura Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak (12.00). Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca bu akşam televizyon kanallarında gündeme ilişkin sorulara yanıt verecek (21.00)

YURT DIŞI GÜNDEM

Global piyasalarda Hizmet Sektörü PMI verileri takip edilecek.

Euro Bölgesinde perakende satışlar Avrupa piyasalarında öncelikli takip edilecek veri olacak (12.00).

ABD'de tarım dışı istihdamın öncü verisi olan ADP özel sektör istihdam rakamları açıklanacak (15.15). Piyasalarda beklenti bir önceki ay 692 bin artan özel sektör istihdamının Temmuz ayında 653 bin artacağı yönünde oluştu.

ABD'nin diğer verileri Markit Hizmet Sektörü PMI (16.45), ISM Hizmet Sektörü PMI (17.00), DoE petrol stokları (17.00) olacak.

Tayland, Gürcistan ve Arnavutluk merkez bankaları faiz kararları takvimde yer alıyor.

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü tarafından düzenlenen online etkinlikten önce "ABD Para Politikası için Görünümler, Sonuçlar ve Beklentiler" hakkında değerlendirme yapacak (17.00).

Yabancılar hangi hisselerde alım tarafında

 

ABD SPK’sı kripto para için yetki istiyor

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk altı aylık kar zararları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)