E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışının etkisinde kalan BIST 100’de karasız görünüm hakim---

Yurtdışının etkisinde kalan BIST 100’de karasız görünüm hakim

Yurtdışının etkisinde kalan BIST 100’de karasız görünüm hakim
20 Mayıs 2022 - 09:23 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yatay bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed Başkanı Powell’ın enflasyon kontrol altına alınana kadar sıkılaşma adımlarının devam edeceğine dair söylemi ile küresel çapta sıkılaşma ve büyüme kaynaklı süregelen endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Çin’in gösterge kredi faizinde yapılan rekor indirim sonrasında bu sabah risk iştahında bir miktar toparlanma kaydedilse de küresel çapta ana risk başlıkları ön planda kalmaya ve fiyatlamaları şekillendirmeye devam edecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Tüketici Güven Endeksi Önem: Orta
• 17:00 Euro Bölgesi – Tüketici Güven Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Merkez bankalarından gelen agresif sıkılaşma söylemleri ile büyüme kaynaklı endişeler hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturan ana risk başlıkları olarak takip ediliyor. 19 Mayıs’ta yurt içi piyasalar işlem görmezken, yurt dışında satıcılı seyir devam etti. Bu sabah Çin’den gelen faiz indiriminin etkisiyle hisse piyasalarında toparlanma çabası gözleniyor. ABD borsalarında çarşamba ve
perşembe günü satışlar etkili olurken, ABD vadelilerinde bu sabah alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 15,97 – 15,98 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 15,95’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki satış baskısı altında kalan BIST 100’de son günlerde karasız bir görünüm mevcut. Teknik göstergelerde zayıflamanın devam ettiği endekste geçtiğimiz haftanın dibi olan 2.380 ve önceki
haftanın dibi olan 2.360 önemli destek noktaları. Bu desteklerin altına sarkılacak olursa satışlar bir kez daha sertleşebilir. Bu nedenle aşağıda stop loss için referans seviyemiz 2.360 olacak. Yukarıda ise çarşamba günü de ifade ettiğimiz gibi 2.425 – 2.430 aralığı ilk güçlü direnç bölgesi olup, bu bölge geçilemediği sürece yukarı yönlü strateji kurgulamakta aceleci olunmamalı. Son günlerde endekste sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar daha belirgin hale geldi. Bu nedenle endeks ile birlikte hisseler özelindeki seviyelere de ayrıca dikkat edilmeli.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse

 

Bakır fiyatları, yedi sonra haftalık yükselişe hazırlanıyor

 

Petrol haftayı kazançla kapatmaya hazırlanıyor

 

Dolar, altın fiyatındaki yükselişi baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)