E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYurtdışındaki risk iştahı devam edecek mi---

Yurtdışındaki risk iştahı devam edecek mi

Yurtdışındaki risk iştahı devam edecek mi
29 Ocak 2020 - 09:13 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültene göre Asya borsaları bu sabah tepki alımları ile yükselirken Avrupa ve ABD piyasalarının da yükseliş eğilimiyle güne başlamasını beklenmekte

Yurt dışı piyasalarda risk iştahındaki toparlanmanın etkisiyle güne alımlarla 120,800 üzerinden başlayan endeks, günün devamında ise yükseliş eğilimini sürdüremedi. Satış baskısıyla gün içinde dalgalı bir seyir izleyen BIST-100 endeksi kapanışını %0,29 gerilemeyle 119,802 seviyesinden gerçekleştirdi. Hem bankacılık hem de sanayi endeksi günü satış baskısıyla tamamladı.

Çin'de ortaya çıkan virüs ile ilgili haber akışlarına odaklanan küresel piyasalarda dün yukarı yönlü seyirler ön plana çıkarken, Avrupa ve ABD piyasaları günü yükselişle tamamladılar.

ABD'de Aralık ayı dayanıklı mal siparişlerinin beklentileri aşarak %2,4 yükseliş göstermesi, küresel piyasalardaki yukarı hareketleri destekledi. ABD Başkanı Trump, dün Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında İsrail Başbakanı ile Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıkladı. Filistin Devlet Başkanı barış planını reddettiklerini belirtirken, Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda ise Filistin'in kabul etmeyeceği hiçbir planın desteklenmeyeceği ifade edildi.

Bugün piyasalar, Fed'in faiz kararı ve ardından da Başkan Powell'ın yapacağı açıklamaları izleyecek. Piyasaların genel beklentisi, aralık ayında faizlerde değişime gitmeyen Fed'in bu toplantıda da faizleri sabit tutacağı yönünde bulunuyor.

Bu sabah Asya tarafında Japonya piyasaları alıcılı seyrederken, Avrupa ve ABD piyasalarının da yükseliş eğilimiyle güne başlamasını bekliyoruz. BIST-100 endeksinin de güne alımlarla başlamasını, günün devamında ise 120,000-121,500 aralığına doğru denemelerin sürmesini bekliyoruz. 118,500 gerilemelerde en önemli desteğimiz olacaktır.

Vakıf Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)