E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışındaki dalgalanmaya rağmen pozitif ayrışan endeks---

Yurtdışındaki dalgalanmaya rağmen pozitif ayrışan endeks

Yurtdışındaki dalgalanmaya rağmen pozitif ayrışan endeks
15 Eylül 2020 - 09:18 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlaması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde dar bir bantta işlem gördü ve haftanın ilk işlem gününü %0.42 artışla 1,107 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 14.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 66 hisse değer kazandı, 27 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL 7.50 altında işlem görmeye devam ederken, risk primi CDS ise 500 civarında seyrediyor. Yurtdışı vadeli piyasalarda dünkü yükselişin ardından sabah saatlerinde de hafif pozitif bir seyir izleniyor.

Küresel hisse piyasaları ABD'de teknoloji şirketlerindeki toparlanma, şirket satın alma haberleri ve aşı gelişmeleri ile yükseliyor. ABD'de çip üreticisi Nvidia'nın 40 milyar dolarlık şirket alımı sektörü hareketlendirirken, CDC'nin(Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi) Kasım ayına kadar aşı dağıtımına başlanacağını açıklamasının ardından Pfizer yöneticileri de yıl sonuna kadar aşı kullanımının başlayacağını belirtti. Öte yandan Çin'de açıklanan perakende satışlar verisi salgın döneminden bu yana ilk kez yıllık artış gösterdi.

Salgından en kötü etkilenen hizmet sektörü de toparlanmaya katıldı.

İçeride halen Doğu Akdeniz gelişmeleri takip edilirken, bugün konut satış verileri ve bütçe dengesi açıklanacak. Yarınki FED toplantısı öncesinde ABD doları değer kaybetmeye devam ediyor.
BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz.

Kısa vadede yurtdışındaki dalgalanmaya rağmen pozitif ayrışan endekste 1,095-1,085 destek seviyeleri korundukça kısa vadeli görünüm olumlu olacaktır. 1,110-1,125 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Yatırımcılara mevcut pozisyonlarını korumalarını, 1,125 seviyesinin aşılması halinde ise pozisyon artırmalarını öneriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)