E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışında rekorlar devam ediyor---

Yurtdışında rekorlar devam ediyor

Yurtdışında rekorlar devam ediyor
08 Nisan 2021 - 09:00 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende FED tutanakları inceleniyor

Fed toplantı tutanaklarında üyelerinin iyileşen ekonomiye rağmen ABD ekonomisinin hedeflerden uzak olduğu görüşünü paylaştıklarını görüyoruz.

Pandeminin devam ettiği ve bu durumun riskler barındırması nedeniyle mevcut para politikası duruşunun daha fazla toparlanmayı desteklemek için uygun bulunduğu belirtilmiş. Bunun yanında üyelerin, parasal genişlemenin azaltılmasının ekonomik aktivitenin hızı ve gücüne bağlı olduğu ve bu yönde iletişimin iyi ilerletilmesi gerektiği düşüncelerini de tutunanlarda gördük. 

Tutanaklarda üyelerin politika değişikliğinde; tahminlerin değil, somut verilerin baz alınması gerektiğini söylemeleri dikkat çekici. Böylelikle belirlenen iki hedefe direkt olarak vurgu yapılmış oldu. Bu hedefler tam istihdam ve %2 enflasyon oranı…

Tutanaklarda üyelerin artan tahvil getirilerini açıklarken ekonomik toparlanma temasını benimsemeye devam ettiklerini görürken, Enflasyon risklerinin dengeli kalmaya devam ettiği de tutanaklarda yer aldı.
Ekonominin hedeflerden uzak olduğu ve bu hedeflere somut veriler ile ulaşıldığı görülmeden sıkılaştırıcı politik adımların atılmayacağı cümleleri sonrası anlık olarak ABD endekslerinde hafif pozitif fiyatlamalar yaşandı. Dün Wall Street'te S&P 500 endeksinin rekor seviyeleri yeniden test etmesinin ardından bugün vadeli endekslerde yukarı hareket sürüyor. Teknoloji hisselerine talebin ön plana çıktığı ortamda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre 53 puan, S&P 500 vadeli endeksi
17,75 puan, Nasdaq 100 vadeli endeksi de 99 puan yükseliş kaydetmekte.

ABD Başkanı Joe Biden, dün yapmış olduğu açıklamalarda 2 trilyon dolarlık altyapı harcama planında önerilen kurumlar vergisi oranını müzakere etmeye istekli olduğu tekrar edince, %28 olarak belirlenen kurumlar vergisinin bu oranın altında belirlenmesi tekliflerine yine açık kapı bıraktı. Cumhuriyetçiler altyapı harcama paketine karşı duruyorlar. Demokratlar fire vermemesi durumunda paketi Kongreden geçirebilecek konumdalar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşması takip edildi. Erdoğan, ekonomiye ilişkin vermiş olduğu mesajlarda enflasyonu ve faizi tek haneli seviyelere indirmede kararlı olduklarını söyledi. Kanal İstanbul projesine yönelik olarak da ihaleye yakın zamanda çıkılacağı ve yaz aylarında da temelin atılacağını ifade etti.

Yabancı yatırımcıların ellerinden Çin devlet tahvili tutarı Mart ayında Şubat ayına göre 16,5 milyar yuan azalarak 2,04 trilyon yuan oldu. Yabancı yatırımcılar ellerindeki Çin tahvili tutarını en son 2019 Şubat ayında azaltmışlardı. 

• AC Asia ex, Japan % 0,21 alıcılı
• S&P 500 % 0,43 alıcılı
Euro Stoxx 50 % 0,33 alıcılı

Günün önemli şirket haberleri 08/04/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde alım tarafında

 

Trabzon Liman ve Ceo Event Medya sorusu

 

89 hissede karar anı!

 

Halka arzlar dedeyi halayı 'borsacı' yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)