E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışına göre güçlü görünüm devam edebilir---

Yurtdışına göre güçlü görünüm devam edebilir

Yurtdışına göre güçlü görünüm devam edebilir
22 Haziran 2020 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlangıç yapması bekleniyor

Güne alıcılı bir başlangıç yapan ve bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişini devam ettirerek günü %0,99 yükselişle 113.612’den tamamlayan BIST-100 endeksi işlem hacminde rekor kırdı.

Bankacılık endeksi %3,22 ile uzun süre sonra güçlü pozitif ayrışırken, 8,44 milyarlık hacimle bankacılık endeksi günlük ortalama hacminin iki katı hacim gerçekleştirdi. BIST-TUM endeksi 35,88 milyar TL ve 5,2 milyar dolarlık hacimle hem TL bazında hem de dolar bazında tarihi en yüksek hacmini gerçekleştirdi. Yurtdışı majör borsalar teşvik beklentileri ve ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlikle haftanın son işlem gününde gün içinde genel olarak yükseliş eğilimi gösterse de BIST kapanışı sonrası ABD borsaları ikinci dalga endişeleriyle sert satışlarla karşılaştı.

CDS’ler günü 472 seviyelerine gerileyerek tamamladı. VIX endeksi 35 seviyelerinde ve kısa vadeli volatilitenin ile birlikte başta ABD borsaları olmak üzere satış baskısının devam edeceğine işaret etmektedir. Covid-19’a ilişkin ikinci dalga endişeleri nedeniyle yurtdışı borsalarda satış baskısının devam edebileceğini düşünüyoruz. BIST ise uzun süredir negatif ayrışan ve değerleme olarak cazip seviyelerde olan bankacılık endeksindeki güçlenme ile birlikte yurtdışına göre güçlü görünümünü devam ettirebilir. Yabancı yatırımcılardan gelen satışlarının zayıflaması ve sınırlı da olsa girişlerin gerçekleşmesi endeksteki yükselişi destekleyecektir. ABD vadeli endeksleri BIST kapanışına göre %2 üzeri düşüşle seyrediyor. Asya borsalarında karışık seyir var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlangıç yapması ve yurtdışı borsalara göre relatif olarak güçlü görünümünü devam ettirmesi beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)