E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYurtdışı vadeli piyasalarda karışık açılış bekleniyor---

Yurtdışı vadeli piyasalarda karışık açılış bekleniyor

Yurtdışı vadeli piyasalarda karışık açılış bekleniyor
24 Aralık 2019 - 09:10 borsagundem.com

BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif bir seyirle başlamasını bekliyoruz. 112.000 üzerinde 115.000 seviyesinin hedeflenebileceğini düşünüyoruz.

Güne yatay seyirle başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında güçlü bir seyir izledi ve günü %0,9 artışla 112.175 seviyesinden kapattı. Endeks 2019 yılı zirvesini yenilerken, işlem hacmi 10,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Endekse dahil 73 hisse değer kazandı, 21 hisse ise değer kaybetti.

Yurtdışı piyasalarda yıl sonu rallisi sürerken, ABD hisse endeksleri rekor tazeledi. Haber akışı açısından sakin geçen günde açıklanan dayanıklı mal siparişleri Kasım'da %2 ile Mayıs ayından beri en büyük düşüşü kaydetti. General Motors'daki grevin sona ermesi nedeniyle siparişlerin %1,5 artması bekleniyordu. ABD endekslerinde özellikle Tesla'nın son 2 aydaki sert yükselişleri dikkatleri çekiyor.

Bugün Almanya piyasaları Noel sebebiyle kapalı, diğer piyasalar ise erken kapanacak. Veri ajandasında ABD'de açıklanacak olan Richmond FED imalat endeksi takip edilebilir. Yerel varlık fiyatlamalarında ise yurtdışına paralel seyir devam ederken, en önemli gelişme Trump'ın Senato'ya gönderdiği mektup oldu. ABD Başkanı, yaptırım kararı sonrası senatörlere yazdığı 'ABD Ulusal Güvenliği' başlıklı 7 sayfalık notta, "Yaptırımlar Türkiye'yi Rusya'ya daha da yakınlaştırır" ifadesini kullandı.

VAKIF YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)