E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışı vadeli piyasalarda genel olarak negatif görünüm hakim---

Yurtdışı vadeli piyasalarda genel olarak negatif görünüm hakim

Yurtdışı vadeli piyasalarda genel olarak negatif görünüm hakim
07 Ağustos 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne satıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor.

Güne yatay başlangıç yapan BIST-100 endeksi, gün içinde kurdaki yükselişle beraber sert şekilde geriledi ve %5.3 kayıpla 1,034 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 23.5 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan yalnızca 1 hisse değer kazanabildi.

Dolar/TL dün gün içinde 7.31 seviyesini test ederken, gece saatlerinde 7.20'ye kadar geriledi ancak açılış öncesi 7.27 seviyesinden işlem görüyor. Risk primi CDS ise 600 seviyesinin üzerinde bulunuyor.
Yurtdışı vadeli piyasalarda sabah saatlerinde genel olarak negatif bir görünüm hakim.

ABD'de Başkan Trump vatandaşların WeChat ve TikTok gibi Çin'li uygulamalar ile iş yapmasını yasaklayan kararnameyi onayladı. Buna bağlı olarak teknoloji şirketlerinde gerileme izlendi. Ayrıca ABD'de işlem gören Çin'li şirketlere denetim standartları getirilmesi planı da başka bir risk faktörü olarak fiyatlandı. Çin'de beklentilerin üzerinde gelen dış ticaret rakamlarına karşın Asya piyasaları negatif fiyatlanıyor. İçeride ise TL varlıklar kurdaki sıçrama sebebiyle negatif ayrıştı.

TCMB ve BDDK, banka yöneticileriyle Normalleşme Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında, güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı mesajları verildi. Öte yandan TCMB gün içinde, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, bankanın elindeki bütün araçları, piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacağını duyurdu.

Ayrıca son kampanyalarla ciddi talep gören konut ve taşıt kredilerinde de faizlerin yükseltildiğini belirtelim. Bugün Almanya'da sanayi üretimi ile cari denge, ABD'de ise tarımdışı istihdam raporu izlenecek.

BIST-100 endeksinin güne satıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Endekste 1,025-1,030 destek seviyeleri iken 1,040-1,050 ve 1,065 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Kısa vadede görünüm oldukça zayıf olsa da, 1,200 seviyelerinden başlayan satışların 1,025 üzerinde dengelenmesi beklenebilir. Aksi halde orta-uzun vadeli görünüm de bozulacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)