E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışı piyasalarda satışlar derinleşiyor---

Yurtdışı piyasalarda satışlar derinleşiyor

Yurtdışı piyasalarda satışlar derinleşiyor
12 Mart 2020 - 09:10 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin yurtdışı piyasalara paralel olarak negatif açılış yapması bekleniyor.

Güne negatif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde çok sert dalgalandı ve günü %0.1 kayıpla 100,966 seviyesinden kapattı. Endeks gün içinde 102,838-98,805 bandında işlem görürken, işlem hacmi 9.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Kur 6.20'nin üzerinde, CDS ise 438 seviyesinden işlem gördü.

Yurtdışı piyasalarda da satışlar derinleşiyor. ABD endeksleri son 3 haftada yaşanan düşüşlerle beraber %20'nin üzerinde düşerek ayı piyasasına girdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün salgını "küresel salgın" olarak tanımlaması sonrasında, ABD'de Avrupa'dan gelen kişilere karşı 30 gün süreyle seyahat kısıtlaması getirildi. İngiltere ve Türkiye bu kısıtlamaya dahil edilmezken, Boeing'in sert düşüş endekslere öncü oldu. Ayrıca Washington'da olağanüstü hal ilan edildi.

Öte yandan Trump'tan beklenen teşvik paketi piyasaları tatmin etmedi. İngiltere Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi yaptığı günde yine virüs salgını ve ekonomik etkileri satışların ana sebebi oldu. Virüs vakalarının sayısının hızla artıyor olması ve İtalya'da ülkenin karantinaya alınarak, ticaretin de kısıtlanması endişeleri artırıyor.

Bugün piyasalarda salgın sonrası hamle yapmakta geciken Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz kararı bekleniyor. Piyasada faiz indiriminden çok parasal teşvik açıklamaları bekleniyor.

BIST-100 endeksinin yurtdışı piyasalara paralel olarak negatif açılış yapmasını bekliyoruz. 100,000-99,300 ve 97,500 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)