E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışı piyasalarda dalgalı bir seyir izleniyor ---

Yurtdışı piyasalarda dalgalı bir seyir izleniyor

Yurtdışı piyasalarda dalgalı bir seyir izleniyor
09 Temmuz 2020 - 09:15 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinde hafif pozitif bir başlangıç öngörülüyor.

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi açılış sonrasında 120.200 seviyesini test etse de günü %0.5 kayıpla 118.712 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi yine oldukça yüksek seyretti ve 29,1 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. BIST-100 endeksine dahil olan 38 hisse değer kazanırken, 38 hisse ise değer kaybetti. İki gündür tarihi yüksek seviyelerde seyreden işlem hacminin bulunduğumuz seviyelerde biraz daha temkinli olmayı gerektirdiğini düşünüyoruz. Sabah saatlerinde yurtdışı Hisse vadeli piyasalarda hafif pozitif bir hava hakim.

Veri akışının oldukça sakin geçtiği haftada yurtdışı piyasalarda da dalgalı bir seyir izleniyor. Nasdaq endeksi Apple, Amazon gibi şirketlerin yükselişe devam etmesiyle rekor tazelerken, S&P ve Dow
Jones endekslerinde yatay denebilecek bir hareket izleniyor. Asya piyasalarında ise iyimserlik devam ediyor. Özellikle Çin’de beklentilere paralel gerçekleşen enflasyon verisiyle beraber hafta başında başlayan yükseliş sürüyor. Haziran ayı enflasyonu %2.45 beklenirken %2.5 şeklinde gerçekleşti. Ekonomik aktivite normale dönerken bu veri fiyatların da dengeye geldiğini gösteriyor. Veri akışı bugün de sakin . Almanya’da dış ticaret dengesi, ABD’de ise haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek. Özellikle Temmuz ayında istihdam desteklerinin sona ereceği beklentisiyle, işsizlik başvuruları önem kazanmış durumda. Piyasa beklentisi 1,39mn kişi şeklinde ve bu veri Nisan ayından beri en düşük seviye ancak yine de pandemi öncesi dönemden yüksek.

BIST-100 endeksinde hafif pozitif bir başlangıç öngörüyoruz. Endekste 119.500- 120.200 direnç seviyeleri iken 118.500-117.800 ve 117.000 destek seviyeleri olarak izlenebilir. 117.000 kısa vadeli pozisyonlar için zarar kes seviyesi olarak takip edilmelidir.

Kısa Kısa Haberler

(=) Bankacılık Sektörü: BDDK’nın, banka ve banka dışı mali kuruluşlara normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlamaları konusunda 11 maddelik talimat hazırladığı açıklandı. Buna göre, BDDK tarafından, ilgili kuruluşlardan, bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasının ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa koşullarına uygun fiyatlamanın yapılmasının talep edildiği belirtildi. Ayrıca kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle ertelenmesini isteyen BDDK, diğer taraftan makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitlerinin kısıtlanması ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılması gibi uygulamalar hakkında mevzuatta belirtilen kurallardan daha ihtiyati ve sıkı uygulamalara gidilmemesi gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)