E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYurtdışı piyasalar yakından takip edilmeli---

Yurtdışı piyasalar yakından takip edilmeli

Yurtdışı piyasalar yakından takip edilmeli
08 Mart 2019 - 09:36 borsagundem.com

Endeks üzerinde yurtdışı etkisinin yoğun bir şekilde hissedilmesi nedeniyle gün içinde yurtdışı piyasalar önemle takip edilmeli

"PİYASA GÜNDEMİ

ECB dünkü kararında 2 yıllık TLTRO 3 programını açıklarken  ekonomiyi desteklemeyi amaçlayan program sonrasında küresel risk  iştahı artış kaydetti. Ancak ECB Başkanı Draghi’nin söylemleri ve hem  büyüme hem de enflasyon tahminlerinde aşağı yönlü revizyonlar büyümeye  dair endişeleri artırırken risk iştahını baskıladı. Bugün küresel  piyasaların takibinde ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri  yer alıyor.

BIST-100 GÜNE BAŞLANGIÇ

Güne dalgalı bir seyir ile başlayan BIST-100 Endeksi, ECB’nin TLTRO kararı sonrasında yurt dışı piyasalardaki toparlanmaya bağlı  olarak yükseliş kaydetse de günün ilerleyen bölümünde büyümeye yönelik  artan endişelerin risk iştahını baskılamasıyla günü %1,13’lük bir  düşüşle tamamladı. ABD borsaları dün günü %1’leri bulan düşüşlerle  tamamlarken bu sabah ABD vadelilerinde hafif satıcılı seyir devam  ediyor. Asya piyasalarında artan büyüme endişeleri ve Çin’de zayıf  gelen verilerin etkisiyle %2’leri aşan kayıplar hâkim. Avrupa  borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün  endeks kapanışında 5,44 – 5,45 aralığında bulunan Dolar/TL, 09:00  itibariyle 5,46’lı seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST-100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını  bekliyoruz.

BIST-100 STRATEJİ

Endekste gün içi yükselişin ardından bu sefer de yurtdışı etkisi  ile gelen satışlar 103.000 altına sarkılmasına sebep verdi. Bu  seviyenin altında 101.500-101.900 aralığını izlerken, teknik  göstergelerin de aşağı yönlü hareketi desteklediği endekste bu  bölgenin de altına sarkılacak olursa 99.000-100.000 aralığı en güçlü  destek bölgesi olarak takip edilebilir. Son satışların ardından  endekste 103.400 üzerine çıkılamadığı sürece yükselişlere temkinli  yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Endeks üzerinde yurtdışı etkisinin  yoğun bir şekilde hissedilmesi nedeniyle gün içinde yurtdışı  piyasaların yönünün de yakından takip edilmesi gerektiğini  düşünüyoruz."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)