E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışı hisse piyasalarında iyimserlik sürüyor---

Yurtdışı hisse piyasalarında iyimserlik sürüyor

Yurtdışı hisse piyasalarında iyimserlik sürüyor
08 Mayıs 2020 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif başlaması bekleniyor.

Güne yatay seyirle başlayan ve gün boyunca dalgalı seyreden BIST-100 endeksi günü %0.18 düşüşle 98,398 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 12.1 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 45 hisse değer kazandı, 47 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL gün içinde 7.07 seviyelerine kadar sert geriledi, sabah saatlerinde ise 7.11 seviyelerinde işlem görüyor.
Yurtdışı hisse piyasalarında ise iyimserlik sürüyor. ABD hisse endeksleri teknoloji şirketlerinin liderliğinde yükselişini sürdürürken, zayıf ekonomik verilere rağmen Asya ve Avrupa endeksleri de pozitif fiyatlanıyor. FAANG hisseleri olarak bilinen büyük teknoloji şirketlerinin Mart ayından bu yana yükselişleri %30'ları buldu. Fed'in ETF alımı detayları ve ABD ile Çin arasında ticaret görüşmesi yapılması piyasaları desteklerken, ekonomilerin yeniden faaliyete geçişi ve vaka sayılarının seyri merak ediliyor. Bugün ABD'de açıklanacak olan tarımdışı istihdam raporu ve işsizlik oranı yakından takip edilecek.
BIST-100 endeksinin güne pozitif başlamasını bekliyoruz. 98,000-97,500 destek seviyeleri iken 99,000-99,500 direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Endekste 99,500 aşılmadıkça dalgalanmanın devamını bekliyoruz, ancak kısa vadeli pozisyonların 97,500 zarar-kes seviyesi olmak üzere korunmasını öneriyoruz.
Bankacılık Sektörü: BDDK tarafından yayınlanan haftalık verilere göre, 30 Nisan 2020 haftası itibariyle, bankacılık sektörünün TL kredi hacmi Mart sonuna göre %8,1 yükselirken, YP kredi hacmi ise dolar bazında yatay seyretti. Özellikle Nisan ayında bankaların ihtiyaç segmenti öncülüğünde tüketici (a/a:+%3,4) ve ticari kredileri (a/a:+%12,1) artarken, kredi kartları hacmi ise %5,9 oranında azaldı. Diğer yandan, Nisan ayında mevduat bankaları arasında kamu sermayeli bankaların TL kredileri %16,2 yükselirken, yerli özel bankaların TL kredileri %1,6, yabancı sermayeli bankaların ise TL kredileri %0,7 oranında artış gösterdi. Fonlama tarafında ise, 30 Nisan haftası itibariyle, bankaların toplam mevduat hacmi mart ayı sonuna göre, hem TL taraftaki güçlü artış (+%9,4) hem de TL’deki değer kaybının etkisi ile %7,8 oranında büyüdü. Nisan’da TL tarafta en güçlü mevduat büyümesi %18,7 ile kamu sermayeli mevduat bankalarında görüldü. Nisan sonunda bankaların aktif kalitesine bakıldığında, takipteki krediler bakiyesinin Mart sonuna göre 912 mn TL azaldığı, takipteki krediler karşılık oranının ise 140 bp artışla %69,4’e çıktığı görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)