E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içinde negatif ayrışma sürdü---

Yurt içinde negatif ayrışma sürdü

Yurt içinde negatif ayrışma sürdü
29 Haziran 2021 - 09:29 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed üyelerinden gelen açıklamalar gündemdeki yerini koruyor. Boston Fed Başkanı Rosengren dünkü açıklamasında tam istihdamın gerçekleşmesiyle 2022'de faiz artışının düşünülebileceğini ifade etti. Enflasyon başta olmak üzere ekonomik veriler ve merkez bankalarının söylemleri fiyatlamalar ve risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır. Hindistan merkezli Delta varyantına bağlı endişeler artış kaydederken, bu hususta bazı ülkelerin ek tedbirler aldığı görülüyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

15:00 Almanya - TÜFE Önem: Orta 

17:00 ABD – CB Tüketici Güveni Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel piyasalar haftaya sakin bir başlangıç yaparken, Fed üyelerinden Rosengren’in şahin tondaki açıklamaları ile Delta varyantına ilişkin endişe ve alınan yeni tedbirler piyasalar üzerinde baskı oluşturdu. Yurt dışında görünüm bir miktar zayıflama kaydederken, BIST-100 Endeksi negatif ayrışmasını sürdürdü ve günü %1,34’lük düşüşle 1.373,25 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,69 – 8,70 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 8,69’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste son günlerdeki satıcılı görünüm dün de devam ederek, ilk önemli destek olarak takip ettiğimiz, dün 1.383’te bulunan 200 günlük basit ortalamanın da altına sarkıldı. Kapanış ise 200 günlük üssel ortalamanın bulunduğu 1.373 seviyesinden gerçekleşti. Bu ortalamaların altında olacak hareketler endekste baskının şiddetlenmesine neden olacaktır. Bu durumda ilk olarak 1.300- 1.330 aralığı gündeme gelecektir. Endekste olası yukarı yönlü harekelerde ilk olarak 1.383-1.390 aralığı güçlü direnç konumunda olup, üzerinde 1.400 ve 1.423’te dar aralıklarla güçlü dirençler oluşmuş durumda. Bu seviyelerin tamamı geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 29/06/2021

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Kur tarafında güne yatay başlangıç

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)