E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içinde imalat sanayi verileri takipte---

Yurt içinde imalat sanayi verileri takipte

Yurt içinde imalat sanayi verileri takipte
26 Ekim 2020 - 09:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende haftanın ilk işlem gününde, global piyasalarda azalan risk iştahının seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul’un bugün hafif satıcılı açılış yapması öngörülüyor.

BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,64 düşüşle 1.190 puandan kapattı. Toplam işlem hacmi 20,6 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,98 ve holding endeksi yüzde 1,31 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,10 ile metal ana sanayi, en çok gerileyen ise yüzde 2,81 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı oldu.

ABD'de endeksler destek paketine ilişkin belirsizlikle Cuma gününü karışık bir seyirle tamamladı.
Seans sonunda Dow Jones endeksi, yüzde 0,10 düşüş gösterirken, S&P 500 endeksi yüzde 0,34 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,37 değer kazandı.

Ekonomik destek paketine ilişkin görüşmeler yakından takip edilirken, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, yaptığı değerlendirmede, 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden önce bir anlaşmaya varma olasılığının olduğunu, ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın Senato'daki Cumhuriyetçileri harekete geçirmesi gerektiğini açıkladı.

Bugün, Yurtiçinde İmalat Sanayi verileri ile global piyasalarda ise Almanya IFO İş Dünyası Güven Endeksi ve ABD Konut Sektörü rakamları takip edilecek.

Yeni işlem gününde, virüs pandemisine dair artan vaka sayısı ve ABD’de teşvik paketine dair belirsizlikler risk iştahında azalışlara neden olurken, Asya seansında ve global piyasalarda işlem gören endeks/endeks vadeli işlem sözleşmelerinde baskının bir miktar arttığı görülüyor.

Manşette Öne Çıkanlar

• Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) verilerine göre; 2020 yılı Ekim ayında FHGE, bir önceki aya göre 3,3 puan artarak 160,9 seviyesinde gerçekleşmiştir.
• Rusya Merkez Bankası (CBR) beklentilere paralel bir şekilde, politika faizinde bir değişikliğe gitmeyerek faiz oranını yüzde 4.25'te sabit tuttu.
• EPGİS: 24/10/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 12 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleştiği açıklandı.
• ABD Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu dahil olmak üzere ABD vatandaşlarına yönelebilecek potansiyel bir terör saldırısı ve kaçırma eylemleri olma ihtimali üzerine Türkiye’deki tüm elçilik işlemlerinin askıya alındığını duyurarak vatandaşların büyük ofis binaları ve alışveriş merkezleri dahil olmak üzere kalabalık toplanma alanlarında dikkatli olmalarını istediği belirtildi.
Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivite artan koronavirüs vakalarının hizmet sektörünü olumsuz etkilemeye devam etmesine bağlı olarak bileşik PMI Eylül ayındaki 50,4 puandan 49,4 puana indi.
• ABD'de Ekim'de imalat sektörü PMI (Öncü) 53,3 (Beklenti 53,7, önceki 53,2), Hizmet sektörü PMI (Öncü) 56,0 (Beklenti 55,0, önceki 54,6) ve Bileşik PMI (Öncü) 55,5 (önceki 54,3) verileri açıklandı.
• Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2020'nin 4. Enflasyon Raporu'nu 28 Ekim'de İstanbul'da açıklayacak.
• Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 1 milyonu aşan vaka sayılarının her geçen gün hızla arttığı İspanya'da sol koalisyon hükümeti, Kanarya Adaları dışında ulusal çapta olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini açıkladı. (Kaynak: Bloomberght)
• Oruç Reis için Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilan edildiği açıklandı.
• ABD’de bir süre önce Kovid-19 aşı denemelerini durduran Amerikan ilaç üreticisi Johnson and Johnson (J&J) ve AstraZeneca firmalarının çalışmalarına devam edeceği açıklandı.
• ABD’de öncü imalat sanayi PMI, ekimde bir önceki aya göre 0,1 puanlık sınırlı bir artışla 53,3 seviyesine yükselerek 21 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
• 27 Ekim'de Citibank tarafından düzenlenecek Citibank Yatırımcı Konferansı'nda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, uluslararası dev şirketlerin temsilcileriyle görüşeceği açıklandı.
• Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için dünya genelinde Faz 3 denemeleri devam eden 10 aşı adayından bir veya ikisinin sonuçlarının kasım sonu itibarıyla alınabileceğini açıkladı. (Kaynak: AA)
• ABD Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ile Ermenistan'ın yeni bir insani ateşkes üzerinde anlaştığını açıkladı. Ateşkes sabah saatlerinde yürürlüğe girdiği basında yer aldı.
• ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump yönetiminin COVID-19 yeni yardım paketi konusunda Demokratlar tarafından hazırlanan teklifi gözden geçirmekte olduğunu ve Beyaz Saray'dan bugün bir yanıt gelmesini beklediğini ifade etti.
• Haftanın ilk işlem gününde, global piyasalarda azalan risk iştahının seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul’un bugün hafif satıcılı açılış yapmasını öngörüyoruz. (Açılış beklentisinde uygulanan metodolojide: 0-100 puan aralığı yatay, 100-300 puan aralığı hafif alıcılı, 300 puan üstü pozitif, 0--100 puan aralığı yatay, -100--300 hafif satıcılı ve -300 puan üstü negatif olarak değerlendirilmektedir)

Bankalar öncülüğünde satışlar devam eder mi?

Küresel piyasalarda gündem yoğun

Küresel piyasalar yön arayışında

Haftanın açılışında risk iştahı düşük

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)