E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içinde en kritik veri TCMB’nin faiz kararı ---

Yurt içinde en kritik veri TCMB’nin faiz kararı

Yurt içinde en kritik veri TCMB’nin faiz kararı
15 Kasım 2021 - 08:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende "Gelir gelmekte olan" başlığı ile yurt içi ve küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Çin'in sanayi üretimi, Kovid-19 salgınlarını kontrol altına almaya yönelik yeni kısıtlamalara ve dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki toparlanmayı baltalamakla tehdit eden arz kıtlığına rağmen Ekim ayında şaşırtıcı bir şekilde daha hızlı büyüdü. Çin'in sanayi üretimi Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,5 arttı ve Eylül ayındaki %3,1'lik artıştan hızlandı. Ekim ayında perakende satışlarda , geçen yılın aynı dönemine göre yıllık %4,9 arttı ki beklenti %3,5 büyümeydi.

Çin Halk Bankası'nın ekonomik faaliyeti desteklemek için( özellikle konut) bu hafta banka rezerv gereksinimlerini (RRR) düşürme "RRR'de 50 baz puanlık bir indirim ile 1 milyar CNY likidite sağlaması bekleniyor. 

Japonya bildiğiniz gibi. Japonya ekonomisi Temmuz-Eylül döneminde yıllıklandırılmış oranda %3.0 daraldı ve yeniden canlanan korona virüs enfeksiyonlarının tüketici harcamalarına zarar vermesiyle iki
çeyrekte ilk düşüşü kaydetti. GSYİH rakamı, %0,2'lik daralma tahmininden daha kötü, %0,8'lik bir çeyreklik düşüşe dönüştü. 

Asya borsaları Pazartesi günü Çin ekonomik verilerinin yüksek tarafta şaşırtması ve beklentilere meydan okumasıyla yükseldi.

Petrol fiyatları, güçlenen bir dolar ve Başkan Joe Biden yönetiminin ABD Stratejik Petrol Rezervi'nden petrol çıkarabileceği yönündeki spekülasyonların etkisiyle daha zorlu bir hafta geçirdi. Brent, Pazartesi
günü erken kazançlarını tersine çevirerek 52 sent daha kaybederek varil başına 81.65 dolara, ABD ham petrolü ise 48 sent düşüşle 80.31 dolara geriledi.

ABD tarafında bu hafta en kritik veri parekende satışlar. ABD şirketlerinin %75'inin son raporlama sezonunda kazanç tahminlerini geride bırakmasına karşın, dördüncü çeyreğe ilişkin tahminlerin sabit kalması tedirginlik veriyor. Firmaların artan maliyetler karşısında marjları korumak için fiyatlandırma gücüne sahip olup olmadığı konusunda da şüpheler var. 

Yurtiçinde ise en kritik veri TCMB’nin faiz kararı olacak. Beklentilerden düşük Ekim ayı çekirdek enflasyonu,TCMB'nin cari işlemler dengesinin düzeltilmesine vurgu yapması, altın ve döviz zorunlu karşılık oranları artırımının ardından, bu haftaki toplantı da 100 baz puanlık indirim beklemekteyiz.

Merkez Bankası faiz indirimini sürdürecek mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)