E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYurt içi yerleşikler 4 haftada 3 milyar dolarlık döviz sattı---

Yurt içi yerleşikler 4 haftada 3 milyar dolarlık döviz sattı

Yurt içi yerleşikler 4 haftada 3 milyar dolarlık döviz sattı
10 Mayıs 2019 - 10:25 borsagundem.com

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçen dört haftada yaklaşık 3 milyar dolar azaldı

Türkiye'de yerleşik tüketici ve işletmeler 3 Mayıs'ta sona eren haftada net 1.2 milyar dolar Döviz satışı gerçekleştirdi. Dövizde art arda dört hafta boyunca satıcı olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı toplam 3 milyar dolara yaklaştı.

Dolar ve euro mevduat hesaplarındaki düşüş, dolar karşısında bu yıl yüzde 14 değer kaybeden Türk Lirası için iyi bir haber olabilir. Yükselen enflasyon ve Mart seçimleri öncesindeki belirsizlikten korunmak isteyen yerli yatırımcıların yabancı para cinsinden mevduatı, düşüş öncesinde rekor seviyeye ulaşmıştı.

TL mevduat faizlerindeki artış, liraya geçişi daha cazip hale getiriyor. TL cinsinden kısa vadeli banka mevduatında ağırlıklı ortalama faiz üçüncü haftada da artarak yüzde 21 ile bu yılın en yüksek seviyesine tırmandı.

Buna karşın İstanbul için tekrarlanacak belediye seçimi yaklaşırken siyasi belirsizliğin sürmesi dolar alımında yeni bir dalgayı tetikleyebilir ve kur üzerinde baskı yaratabilir.

Merkez Bankası Perşembe günü beklenmedik bir şekilde likiditeyi daralttı. Bazı yatırımcılar bunu bankanın ihtiyaç halinde ilave sıkılaştırma yapacağı yönündeki taahhüdüne ilişkin bir sinyal olarak algıladı. Bankanın politika toplantısı 12 Haziran'da gerçekleşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sebahat Sapcı05 Şubat 2020 15:13

    Bir daha bu hisseden alırsam şerefsizim yıllardır bekliyorum yükselecek diye tık yok. Borsa tırmanışta bütün hisseler yükselişte hissedarlarını sevindiriyor, bu hisse üzüyor.

  • Kaçan Grup11 Mayıs 2019 10:00

    Bence döviz mevduat miktarı azalırken, yastık altı yapılmış döviz miktarı artıyor. Bence böyle, çünkü ben böyle yapıyorum.

  • Kerim11 Mayıs 2019 03:13

    Bu satilan dolarlari kim aliyor

  • Kamil10 Mayıs 2019 13:57

    Merkezin rezervleri gittikçe azalıyor, dolar yine yükselirse ne ile piyasaya müdahale edebilecek ,bilinmez

  • Kamil10 Mayıs 2019 13:45

    %21 yıllık faize para yatırmam

  • Cingöz 10 Mayıs 2019 11:17

    Seçim öncesi 5,15ten dolar alanlar geçen hafta 6,20den bozdurdu. Neredeyse aldıkları her 1 dolar için 1 tl kar ettiler.