E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi piyasalarda yatay seyir devam ediyor---

Yurt içi piyasalarda yatay seyir devam ediyor

Yurt içi piyasalarda yatay seyir devam ediyor
10 Ağustos 2021 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 23.731 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 117 kişi olarak açıklandı.

BioNTech CEO'su Şahin, aşının Delta varyantına karşı etkili olduğunu söyledi .

AB, ABD'ye yeniden seyahat yasağı uygulamama kararı aldı .

ABD'de 1 trilyon dolarlık toplam büyüklüğe sahip altyapı paketinin nihai metni konusunda uzlaşmaya varıldı. Senato Demokrat Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, nihai metin konusunda varılan uzlaşmanın ardından bugün TSİ 18.00'de paketin oylanacağını duyurdu .

ABD, Belarus'a insan hakları ve temel özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle yeni yaptırımlar uygulanması kararı aldı.

ABD'de CDC Fransa, İsrail, Tayland ve İzlanda seyahatlerinden kaçınılması uyarısı yaptı .

 ABD Hazine Bakanı Yellen: Senato'nun Kripto düzenlemesi vergi kaçırma konusunda önemli ilerleme sağlayacak

Fed üyelerinden varlık azaltma çağrıları geldi. Atlanta ve Boston Fed üyeleri işgücü piyasasındaki güçlenme dikkate alındığında Fed’in varlık alım azaltımına en erken Eylül'de başlaması gerektiğini kaydetti.

JP Morgan, ABD 10 yıllık ve 30 yıllık tahvil faizleri için yıl sonu tahminlerini düşürdü.

Bugün itibariyle otogaza 17 kuruş zam yapıldı, artış pompa fiyatlarına yansıyacak .

Ne Olacak?

Yurtiçinde İşsizlik Oranı açıklanacak.

Almanya’da ZEW Endeksi açıklanacak.

TCMB Faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.

Fitch, Türkiye'ye ilişkin yılın ikinci değerlendirmesini 13 Ağustos tarihinde açıklayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda risk iştahı yüksekti. Cuma günü açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi özellikle ABD piyasalarını olumlu etkiledi.

Yurtiçi piyasalar ise yatay seyirde hareket etti. Hisse bazlı hareketlerin ön plana çıktığı endeks günü yatay seviyede tamamladı. Endeksin 200 g HO'yu kırarak 60 g HO'nun üstünde kalması ile birlikte pozitif görüşümüzü koruyor, 1.460 seviyesini hedef olarak belirliyoruz. Delta varyantı kaynaklı Kovid-19 salgınının yeniden yükselişe geçmesi ve yayılmanın hızlanmaya başlayacağı endişesi ile brent petrol geriledi.

Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi ADP’nin tersinde açıklandı. Beklentilerin çok üstünde gelen tarım dışı verisi sonrası dolar, küresel piyasalarda değer kazandı. Dolar endeksinin de yukarı yönlü hareketi göz önüne alındığında ABD'de hızlı bir toparlanma olacağı beklentisi ile ons son 4 ayın en düşük seviyelerine 1.740’lara kadar geri çekildi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Pazartesi günü 1.548 - 1.565 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.552 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 883 artarak 582.068 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.533 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.575’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.595 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.539 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.568 ve 1.575 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.550 ve 1.540 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Kripto paralarda yükseliş devam ediyor

Bakır, yönünü tekrar yukarı çevirdi

Altın ve gümüşte toparlanma görülüyor

Asya’da endeksler karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)