E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYurt içi piyasalar neyi izleyecek?---

Yurt içi piyasalar neyi izleyecek?

Yurt içi piyasalar neyi izleyecek?
28 Kasım 2013 - 09:39 borsagundem.com

Yurt içi piyasalar sıkılaştırma tedbirleri ve yükseliş eğilimindeki döviz kurları nedeniyle negatif yönde ayrıştı. İşte izlenecek veriler...

Küresel piyasalarda dün majör endeksler rekorlarını geliştirirken, yurt içi piyasalar sıkılaştırma tedbirleri ve yükseliş eğilimindeki döviz kurları nedeniyle negatif yönde ayrıştı.

Bugün Şükran Günü tatili nedeniyle işlem yapılmayacak ABD piyasalarında dün genel olarak alıcılı bir seyir izlendi. Dow Jones endeksi dün yüzde 0,15 oranında yükselerek kapanış rekorunu 16.097 puana taşırken, S&P 500 endeksi de yüzde 0,25 artışla kapanış rekorunu 1.807 puana geliştirdi. Analistler, yarın da yarım gün işlem yapılacağını hatırlatarak, piyasaların haftayı pozitif kapatmasını beklediklerini belirtiyor.

Avrupa tarafında ise Almanya'da koalisyon konusunda partilerin anlaşması ve global iyimserliğin etkisiyle yükseliş eğiliminin korunduğu görüldü. Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,66 oranında yükseliş kaydederek tarihinin en yüksek kapanışı olan 9.351 puandan günü tamamladı. Dün Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,36, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,20 oranında yükseliş kaydederken, İspanya'da IBEX 35 endeksinin yükselişi ise yüzde 1'e yaklaştı.

Yurt içinde dün BDDK’nın tasarrufları artırmak ve kredi büyümesini sınırlamak adına yapacağı düzenlemelerin taslağı ile güne başlayan piyasalar, dolar/TL paritesinin 2,02 seviyesinin üzerinde seyretmesinin de negatif etkisiyle düşük hacimle de olsa gün boyu satıcılı seyretti. BIST 100 endeksi analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 75.000 puanın hemen altında tamamlarken, gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 9,08 seviyesinde yatay seyretti. Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2013 yılı 2. Finansal İstikrar Raporu ve tüketici güven endeksi verisinin izleneceğini belirten analistler, yarın açıklanacak ekim ayı dış ticaret dengesi verisi öncesinde endeksin 74.000 - 77.000 geniş bandı içinde hareket etmeye devam etmesini bekliyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, TCMB 2013 yılı 2. Finansal İstikrar Raporu

10.00 Türkiye, kasım ayı tüketici güven endeksi

10.55 Almanya, kasım ayı işsizlik oranı

12.00 Avro Bölgesi, kasım ayı güven endeksi

15.00 Almanya, kasım ayı TÜFE

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)