E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi kapalıyken, yurt dışı piyasaları pozitif seyretti---

Yurt içi kapalıyken, yurt dışı piyasaları pozitif seyretti

Yurt içi kapalıyken, yurt dışı piyasaları pozitif seyretti
04 Ağustos 2020 - 09:30 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne alımlarla başlaması bekleniyor.

BIST-100 endeksi, Kurban Bayramı tatili öncesinde 1.130-1.125 bandında dalgalanmış ve 1.126 seviyesinden zayıf bir kapanış yapmıştı. İşlem hacmi 7,9 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 37 hisse değer kazanmış, 60 hisse ise değer kaybetmişti. İç piyasaların kapalı olduğu günlerde yurtdışı piyasaları pozitif seyretti, sabah saatlerinde de pozitif görünüm devam ediyor.

ABD'de geçen hafta yapılan Fed toplantısından piyasa istediğini almıştı. Güvercin tonla sonuçlanan bu toplantıyla beraber, açıklanan bilançolar da endekslerdeki yükselişi destekliyor. Salgın döneminde ralli yapan ve ABD endekslerinde yüksek ağırlığa sahip olan teknoloji hisseleri rekor tazelemeye devam ediyor. S&P500 endeksi Şubat ayından beri en yüksek seviyeyi test ederken, Nasdaq rekor kırdı. Geçen hafta beklentilerin üzerinde bilanço açıklayan Apple, Amazon, Google, Microsoft gibi şirketlerin rekor yüksek seviyelere yükselmesi diğer hisseleri de beraberinde sürüklüyor. Öte yandan ABD'de Senato'da görüşülen yeni destek paketiyle ilgili büyük ölçüde anlaşma sağlandığı haberleri de dünkü yükselişin sebeplerinden gösterilebilir. Bugün içeride Temmuz ayı enflasyon verisi açıklanacak, beklenti aylık %0.65, yıllık %12.09. Ayrıca ABD'de dayanıklı mal ve fabrika siparişleri de takip edilebilir.

BIST-100 endeksinin güne alımlarla başlamasını bekliyoruz. 1.130-1.136 ve 1.143 direnç seviyeleri iken 1.125 önemli destek seviyesi olarak takip edilmelidir. Endekste 1.143 tepki alımlarının güçlenmesi için önemli ancak 1.170 aşılmadıkça kısa vadede dalgalanma sürebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)