E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi fiyatlamalarda pozitif etkiler---

Yurt içi fiyatlamalarda pozitif etkiler

Yurt içi fiyatlamalarda pozitif etkiler
23 Haziran 2021 - 08:23 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Fed’in geçtiğimiz hafta faiz kararı sonrasındaki şahin açıklamaları küresel risk iştahında zayıflamaya neden olurken, Pazartesi günü Fed Başkanı Powell’ın enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu vurgulaması piyasalara nefes aldırmış görünüyor.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında ise aşılanmanın hızlanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı ardından kısıtlamaların tamamının 1 Temmuz itibariyle kalkacağını belirtmesi yurtiçine pozitif yansıdı. BİST100 endeksi Salı gününe küresel piyasalara paralel olarak %0,31 oranında yükselişle 1.403 seviyesinden başlangıç yaptı. Gün içinde endeks tekrardan 1.395 seviyesine kadar gerilese de günü %0,81 oranında yükselişle 1.409 seviyesinden tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl büyümenin %5,7’lik OECD tahmininin üzerinde olmasını beklediğini ve aşıların adil bir şekilde dağıtılmadığı sürece ekonomik toparlanmanın mümkün olmadığını söyledi.

Dolar / TL tarafında ise ay başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirimi için TCMB Başkanı Kavcıoğlu ile görüştüğünü ve faizlerin yüksek olduğunu söylemesi sonrası 8,80’i test eden Dolar / TL, Başkan Kavcıoğlu’nun yerli ve yabancı yatırımcılar ile görüşmesi sonrası 8,30’un altına sarkmıştı.

Geçtiğimiz haftaki NATO Zirvesi sonrası açıklamalar ve FED’in varlık alımlarının konuşulmasını gündeme alması ile 2023 için iki faiz artışının ön görülmesiyle beraber enflasyon başta olmak üzere göstergelerin de yukarı yönlü revize edilmesi doları güçlendirdi. TL, dolar karşısında yılbaşından bu yana yaklaşık %18 değer kaybetti.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Salı günü 1.516 - 1.537 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.534 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 12.144 azalarak 571.591 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.531 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.550’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada
1.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.515 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.542 ve 1.550 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.525 ve 1.515 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Gündemdekiler

• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yurtdışı piyasalarda öncü PMI verileri açıklanacak.
• Türkiye’de korona virüs aşı randevularında aşı sınırı bugün itibariyle 25’e indi.
• IMF Yönetim Kurulu 650 milyar dolarlık rezerv oluşturma planını Cuma günü görüşecek.
• Pentagon heyetinin yarın Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.
• AB Zirvesi 24 - 25 Haziran tarihlerinde başlayacak.
• Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temeli 26 Haziran’da atılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 23/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)