E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt dışında piyasalar Paskalya tatilinde---

Yurt dışında piyasalar Paskalya tatilinde

Yurt dışında piyasalar Paskalya tatilinde
10 Nisan 2020 - 09:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende yurt dışı kapalı olacağından yurt içi dinamiklerin izleneceği belirtiiliyor

ABD, Avrupa ve bazı Asya ülkeleri bugün ve bazı ülkeler ise pazartesi günü dahil olacak şekilde Paskalya tatili nedeniyle piyasalar kapalı olacak. Tatil öncesinde dün hareket yaratan haber akışlarının etkisi ile endeksler tatile güçlü bir kapanış ile girdi.

Dün Fed'in 2,3 trilyon dolar ek yardım sağlayacağına ilişkin değerlendirmesi, petrol üretim kesintisinde anlaşmaya varılması, AB'nin ekonomik pakette uzlaşı sağlaması gibi gelişmelerin hemen hemen hepsi dün gerçekleşti. ABD endeksleri özellikle Fed'in açıklamaları sonrasında güçlü şekilde kapattı. S&P 500 Endeksi 1974 yılından bu yana en iyi haftalık kazancına yöneldiği görüldü. Avrupa borsalarında ise yine görünüm pozitif oldu ve endeksler günü %2'ye yakın primle tamamladı. Bu sabah birçok borsa kapalı. Emtialar tarafında özellikle likidite desteğini pozitif fiyatlayan ons altın 1700$ sınırına yaklaştı. Vadeli ons altın kontratı ise 1734$ seviyesine tırmandı.

Kapanışa doğru satışlar görülebilir

Vadeli ve spot ons altın arasındaki fiyat farkı sürüyor. Bu nedenle temkinli yaklaşmakta fayda var. Petrol fiyatlarında ise OPEC ve Rusya arasındaki görüşme süreci izlendi. Dün sabah saatlerinde 20 milyon varillik kesintiye dair gelen açıklama ile petrol fiyatları %5 üzerinde primlendi. Fakat anlaşmadan 10 milyon varillik günlük olarak azaltılmanın gündemde olduğu değerlendirildi. Gelen bu açıklamalar sonrasında petrol fiyatlarında satışlar öne çıktı. Bugün G20 Enerji Bakanlarının görüşmesi var. Özellikle G20 cephesinden de gelecek açıklamalar önemli olacak. Diğer yandan bugün, ABD'de mart ayı TÜFE ve Fed üyelerinin konuşmaları yakından izlenecek. Hacimsiz bir gün olması nedeniyle fiyatlamalardaki hareket sınırlı kalabilir. Fakat emtia tarafındaki gelişmeler yakından izlenecek.

Satış baskısının artmasına karşı dikkatli olunmalı

Yurtiçi piyasalarda dün endeks günü %2,8 yukarıda 95.834 puanla tamamladı. İşlem hacmi ise 15,1 milyar TL ile Çarşamba günkü işlem hacminin bir miktar altında gerçekleşti. Dün global piyasalardaki hareket ve iyimserliğin etkisi ile pozitif tablo tüm hisse ve endeks gruplarında korundu. Bugün küresel piyasalardaki hacimsiz hareket olmasından dolayı, endeksin daha çok iç piyasa dinamikleri ile şekilleneceğini belirtmekte fayda var. Dolar/TL kanadında ise 6,69 seviyesi izleniyor. 6,60 sınırına doğru geri çekilmeler söz konusu olsa da bu destek alanında tepki alımlarının geldiği görülüyor.

Teşvik paketleri endeksleri desteklemeye devam ediyor

Haftanın kapanışında görünüm olumlu

Bu nedenle daha önce yazılarımızda da belirttiğimiz gibi 6,60 seviyesi düşüşlerin devam etmesi adına önemli olacak. Yukarıda 6,75 - 6,81 direnç aralığı izlenebilir. Bugün seans başında işsizlik oranı açıklanacak. Majör bir veri değil fakat yılın ilk verisi olmasından dolayı takip etmekte fayda var. Diğer yandan içeride ki haber akışlarını önemle izlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faydam olursa ne mutlu.10 Nisan 2020 20:02

    Maalesef her kes her şeyi çok biliyor,kısaca BORSA YORUMCULARI zaten işi bilseler kendileri MİLYONER olur,kimsenin de ağız kokusunu çekmez.!!!!!! Borsa'da kazanmak için yapılacak tek şey,beklemek şu ara olduğu gibi endex düşünce İMKB 100 ve benzeri kâğıt al ve unut,bir müddet sonra endex illâki yükselecek ister satarsın,ister beklersin çünkü düşük endex'te aldığın için avantajın yüksek.

  • Şaban erol11 Nisan 2020 23:17

    Size katılıyorum,at yarışı tahmincileri gibi bunlar,borsanın kuralı,düşükken ve unut