E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYurt dışı piyasalarla olan korelasyon zayıf---

Yurt dışı piyasalarla olan korelasyon zayıf

Yurt dışı piyasalarla olan korelasyon zayıf
10 Nisan 2019 - 09:37 borsagundem.com

Yurt dışı piyasalarla olan korelasyon zayıf seyrederken bugün özelinde seçime ilişkin haber akışlarının yanında açıklanacak yeni reform paketi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan - Bahçeli görüşmesi yakından takip edilecektir.

"Gündem Yoğun
Piyasa Gündemi : Seçim sonuçlarına ilişkin haber akışları TL varlıkların seyri üzerinde etkili olurken bugün 11:00'da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni reform paketini açıklaması bekleniyor. Reform paketi ve açıklanan yeni yol haritası TL varlıklardaki fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. Bugün küresel piyasalarda da gündem oldukça yoğun seyrediyor. ECB toplantısının yanında ABD'de ekonomik veriler ile Brexit Zirvesi yakından izlenecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
o 14:45 ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek
o 15:30 ABD - TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

YSK'nın açıklamalarının ardından TL varlıklar toparlanma kaydederken BIST-100 günü %1,19'luk bir yükselişle tamamladı. ABD ve AB arasındaki Airbus gerilimi ve ABD'nin 11 milyar dolar tutarında AB ürününe vergi getireceğine ilişkin haber akışları küresel risk iştahını baskılarken hisse piyasaları üzerinde satış baskısı artış kaydetti. ABD borsaları dün günü düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak hafif satıcılı bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün endeks kapanışında 5,68 - 5,69 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,69'lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

YSK'dan gelen açıklamalar TL varlıkları desteklerken BIST-100 önceki günkü kayıplarını geri aldı. Yurt dışı piyasalarla olan korelasyon zayıf seyrederken bugün özelinde seçime ilişkin haber akışlarının yanında açıklanacak yeni reform paketi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan - Bahçeli görüşmesi yakından takip edilecektir. Gün içindeki gelişmelerin TL varlıkları desteklemesi durumunda endekste son günlerde güçlü bir direnç olarak çalışan 22 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu 98.900 seviyesi takip edilecek. 98.900 üzerindeki kapanışlarda 100.000 - 101.500 aralığı izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 100 günlük ortalamaya denk gelen 97.350 seviyesi ile 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu kabaca 96.000 seviyesi önemli destek noktalarıdır."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika10 Nisan 2019 09:45

    İstanbul'da tekrar seçim yapılıp, 1 yılda 3 seçimle İstanbullu seçim manyağı mı yapılmak isteniyor.