E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt dışı piyasalara bağlı toparlanma görülebilir---

Yurt dışı piyasalara bağlı toparlanma görülebilir

Yurt dışı piyasalara bağlı toparlanma görülebilir
26 Temmuz 2021 - 09:27 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Yurt içi piyasaların bayram tatili nedeniyle kapalı olduğu geçen haftada Delta varyantına bağlı olarak dünya genelinde vaka sayıları artış kaydederken, bazı ülkelerde tedbirlerin sıkılaştırıldığı görüldü. Salgın kaynaklı gelişmeler, ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri piyasaların ana gündemini oluşturmaya devam etmektedir. Yurt içinde ise Kıbrıs konusundaki açıklamalar ve dış ilişkilerdeki gelişmeler yakından izlenecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta 

17:00 ABD – Yeni Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST-100 Endeksi yarım gün işlem gördüğü pazartesi gününü salgın kaynaklı endişelerle %0,86’lık düşüşle 1.351,59 puandan tamamladı. Yurt içi piyasalar bayram tatili nedeniyle işlem görmezken, haftanın devamında küresel hisse piyasalarında alıcılı bir fiyatlama etkili oldu. ABD borsaları cuma gününü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin borsaları öncülüğünde satışlar hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Pazartesi günü endeks kapanışında 8,58 – 8,59 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,56’lı seviyelerden işlem görmekte. Geçen hafta yurt dışında etkili olan toparlanmaya bağlı olarak BIST- 100 Endeksi’nin güne bir miktar alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bayramda biz kapalı iken yurtdışı piyasaların alıcılı bir görünüme geçmesi haftaya başlarken endeksi destekleyen en önemli etken olacak. Ancak bugün Asya piyasalarından başlayarak genele yayılan pandemi kaynaklı satışların yeniden hız kazanması, iyimserliği bir miktar sınırlayacaktır. Endekste 1.350 üzerinde 1.373 ile 200 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu 1.400 seviyesi ilk önemli direnç noktaları iken buranın üzerinde hafta başında 1.417 civarında bulunan mart ortalarında başlayan ana düşüş trendi yakın dönem için takip ettiğimiz en önemli direnç konumunda. Endekste olası geri çekilmelerde 1.350 ile 1.341 aralığı ilk destek bölgesi konumunda olup, herhangi bir nedenle 1.341 seviyesi altında kapanışlar yaşanacak olursa endekste görünüm yeniden bozulacaktır

Günün önemli şirket haberleri 26/07/2021

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Çin borsasını karıştıran gelişme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)