E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt dışı piyasalar endeks üzerinde etkisini sürdürecek---

Yurt dışı piyasalar endeks üzerinde etkisini sürdürecek

Yurt dışı piyasalar endeks üzerinde etkisini sürdürecek
16 Ekim 2020 - 08:57 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Artan vaka sayılarına bağlı olarak Avrupa genelinde tedbirlerin sıkılaştırılması salgın kaynaklı endişeleri gündeme taşırken, risk iştahı güç kaybetti. Tedbirlerin sıkılaştırılması ekonomik toparlanmanın gücü ve devamlılığı üzerinde de endişe oluşturuyor.

ABD’deki teşvik paketine ilişkin belirsizlik devam ederken, taraflardan karışık açıklamalar geliyor. Salgın kaynaklı gelişmeler ve ABD kaynaklı haber akışları yakından takip edilecektir.

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka sayılarındaki artışın etkisiyle Avrupa’daki kısıtlamaların sıkılaştırılması ve ABD’deki destek paketine yönelik belirsizlik nedeniyle küresel hisse piyasalarında dün satıcılı bir fiyatlama etkili oldu. Yurt dışındaki olumsuz havanın etkisiyle BIST-100 Endeksi günü %0,74’lük düşüşle 1.180,43 puandan tamamladı. ABD borsaları gün içi kayıplarını belirli ölçüde geri alarak günü sınırlı düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın dalgalı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 7,93 – 7,94 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,93’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Salgın kaynaklı endişeler nedeniyle dün Avrupa borsaları öncülüğünde satışların yaşandığı görülürken, risk iştahı zayıflama kaydetti. BIST-100 Endeksi yurt dışındaki zayıf görünüme bağlı olarak
1.175’li seviyeleri test ederken kapanış 1.180 seviyesinden gerçekleşti. Bu sabah yurt dışı piyasalarda tepki çabası gözlenirken, endekste tekrar alımların yaşanması durumunda 1.182 üzerinde 1.192 ve
1.205 seviyeleri direnç olarak önem kazanacaktır. 1.205 direnci üzerinde ise tarihi zirvelere doğru (1.245) bir hareket yaşanabilir.

Küresel çaptaki gelişmeler önemini korurken, yurt dışı piyasalardaki seyir endeks üzerinde de etkisini sürdürecektir. Endekste olası geri çekilmelerde 1.169 – 1.158 ve 1.141 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır.

Endekste kısa vadeli yükselen trenddeki hareket devam ediyor

Borsada nasıl bir açılış bekleniyor?

Küresel piyasalar yoğun veri gündemi öncesi karışık seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)