E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYurt dışı haberleri endekse yön verecek---

Yurt dışı haberleri endekse yön verecek

Yurt dışı haberleri endekse yön verecek
27 Şubat 2019 - 08:51 borsagundem.com

Euro/Dolar paritesinin yeniden satışa dönmesi ve Brexit belirsizliğiyle Avrupa borsalarındaki karışık seyirler BİST100 endeksinde olumsuz yansıyabilme ihtimal dahilinde.

"POWELL KORKULARINI DİLE GETİRDİ. ABD BORSALARI YÜKSELİŞLERİNE ARA VERDİ

Güne 400 puana yakın düşüle başlayan BİST100 endeksinde 103.000 seviyesine doğru geri çekilmede gelen ve genele yayılan alımlarla yaşanan toparlanma ve yükselişle günü 752 puanlık yükseliş ve %0,72 değer artışıyla 105.082 puan seviyesinden tamamladı. Böylece öngörülerimiz dahilinde 2 cent seviyesine oldukça yaklaşan endekste küresel piyasalarda yaşanan yükselişin 7,3 milyar TL işlem hacmiyle yakalandığını söyleyebiliriz. Metal Ana Sanayi hisselerinin %3,40 değer kazanımıyla desteklenen bu yükselişte bankacılık sektörü hisselerindeki sakin seyir dikkat çekiciydi. FED Başkanı Powell konuşması öncesi FED' den gelecek "güvercin" mesajların Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülke varlıklarını pozitif etkileyebileceği beklentisi de bu yükselişte etkiliydi diyebiliriz.

Ve FED Başkanı Powell senato sunumunda bu beklentiyi boşa çıkarmadı.2018 yılında Trump'a rağmen seri faiz adımlarıyla hareket alanını genişleten FED Brexit ve Ticaret savaşı gerilimiyle birlikte
Küresel Ekonomilerdeki daralmanın beklentilerinden daha büyük ve bu durumun ABD ekonomisini olumsuz etkilemeye başladığını "ekonomi, faiz artışında sabırlı yaklaşımı meşru kılacak çelişkili sinyaller gönderiyor. Şu an ki ekonomik koşulları sağlıklı olarak görüyoruz, ekonomik görünüm de iyi. Ancak geçen birkaç ayda bazı karışık sinyaller gördük" şeklinde ifade ederek Veri odaklı olmaya devam edeceklerini ve oluşan risklerin ABD Büyümesini olumsuz etkilememesi için Sabırlı olmaya devam edeceklerini yineledi.

BİST100

Endekste artan işlem hacmi ve 2 cent hedefini neredeyse yakalanması ancak son yükselişin bankacılık sektörü ile desteklenmemesine dikkat etmeliyiz. 105.500 ve 106.400 hala hedef değerlerimiz olmakla birlikte Euro/Dolar paritesinin yeniden satışa dönmesi ve Brexit belirsizliğiyle Avrupa borsalarındaki karışık seyirler BİST100 endeksinde olumsuz yansıyabilme ihtimalinde endekste 102.400-101.200 desteklerine geri çekilme ihtimalini de notlarımıza ekleyelim. Bununla birlikte ABD borsaları ticaret rallisini sürdüremeyerek satış ağırlıklı seyre döndü. Son gelen makro verilerdeki bozulmanın yanı sıra asıl korkulanın büyüme tarafında olduğunun Powell tarafından bir kez daha teyit edilmesini önemsemekle birlikte bilanço küçültmenin sona ermesine ilişkin FED'in hazır olduğunu ve önümüzdeki birkaç ay içinde bu konuda adım atılabilme olasılığının yükseldiğini de notlarımıza ekleyelim.

MANŞETTE NELER VAR

" ABD borsaları ticaret rallisini sürdüremeyerek satış ağırlıklı seyre geçti.
" ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner bugün Ankara'ya geliyor. Kushner'in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Kushner'ın yanı sıra Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın da Ankara'ya gelecekler arasında bulunduğu bildirildi.
" Sterlin BOE Başkanı Carney'nin konuşmasıyla euro karşısında Mayıs 2017'den beri en yüksek seviyesine tırmandı.

PİYASALAR DÜNÜ NASIL KAPATTI

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

Güne hafif satıcılı olarak %0,07 oranında düşüşle 104.261 seviyesinden başlayan BİST100 Endeksi, açılışın ardından yurtdışı piyasalardaki düşüşe ayak uydurarak satıcılı seyrini sürdürmesine karşılık günün ikinci yarısında bankacılık ve sanayi şirketlerine gelen alımlarla günü %0,72 yükselişle 105.082 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bugün için yatay bir açılış yapmasını beklediğimiz BİST100 Endeksinde 106.000 ve 106.500 takip edilecek direnç seviyeleri olurken, 104.000 ve 103.500 destek noktalarını teşkil etmekte."

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)