E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt dışı borsalara paralel alıcılı açılış bekleniyor---

Yurt dışı borsalara paralel alıcılı açılış bekleniyor

Yurt dışı borsalara paralel alıcılı açılış bekleniyor
14 Şubat 2020 - 09:03 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin yurtdışı borsalara paralel hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste 120.600 seviyesine yakın kapanışın ardından ilk planda 121.500 direnç olarak takip edilecektir. Aşağıda ise 119.500 destek olarak geçerliliğini korumakta…

TL Bonolar: Gelecek hafta yapılacak olan PPK faiz kararı toplantısı öncesinde 2-10 yıl vadeli tahvillerin yabancı yatırımcıların pozisyon azaltmaları ile %11 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalması beklenebilir...

USD/TL: 6,05 seviyesi altına geri çekilme yaşanması yükselişin hız kesmesi adına olumlu. 6,00 seviyesi destek konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında karışık bir seyir var…

EUR/USD: 1,0850 seviyesinin altına sarkan paritede 1,0750 sonraki destek konumunda. Dolar endeksi 99 seviyesinin üzerine yerleşirken yakalanan ivme ile 100 seviyesi kısa vadeli hedef konumunda…

ABD piyasaları hafta genelinde olduğu gibi tarihi zirve yenilerken, Asya’da kısmi toparlanma çabası var. Avrupa açılışına doğru ABD vadeli endeks kontratlarında hafif yükseliş var. Türkiye’nin
5 yıllık CDS risk primi 270 seviyesinde yataya yakın bir seyir izlemekte. TL varlıklarda haftanın kapanışına doğru tepki alımları özellikle endekste etkili olabilir.

BIST 100 Endeksi 120.600’ün üzerinde direnç ile karşılaşırken bu seviye civarında kapanış gerçekleştirdi. Bu sabah Asya borsaları ağırlıklı olarak artıda işlem görürken, ABD vadeli endeks kontratları da hafif artıda. Endeksin de yurtdışı borsalara paralel hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 119.500 destek, 121.500 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 119.500 desteğinin üzerinde trade amaçlı alım yapılabilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,60 düzeyinde. Eurobond piyasasında kısa vadeli tahvillerde mevcut pozisyonlar korunabilir. PPK faiz kararına dair belirsizlik ile TL tahvil faizlerinde %11 bileşik faiz seviyesinin üzerinde seyir devam edebilir. Yabancı yatırımcıların TL likidite yaratma kaynaklı tahvil satışı sürüyor.

EUR/USD paritesinde zayıflık sürüyor, 1,0850 altında kalınması önemli. GBP/USD kabinedeki değişiklik ile 1,30 üzerine yerleşti.

USD/JPY 110 altında kalma eğiliminde. İçeride dolar kurunda 6,00 destek konumunda, euro kurunda ise 6,55 destek olarak takip edilecektir. Gelişmekte olan piyasalarda başta Arjantin olmak üzere negatif ayrışanlar var, petrolde toparlanma ile Rus Rublesi ise olumlu ayrışmakta.

Petrolde toparlanma sürüyor, Brent petrol 56 dolar varil seviyesi üzerinde. Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor, 1585 dolar ons direnç konumunda. Gram TL bazında ise 304 üzerinde 310 direnci takip edilecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 119.500 üzerinde güçlenme eğiliminde. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)