E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'ın üstünde IMF baskısı var---

Yunanistan'ın üstünde IMF baskısı var

Yunanistan'ın üstünde IMF baskısı var
04 Mayıs 2015 - 11:51 borsagundem.com

Yunanistan Çalışma Bakanı Skourletis, kreditörlerle anlaşmak istediklerini ancak IMF'nin sert reformlar konusunda ısrarcı olduğunu belirtti

Yunanistan Çalışma Bakanı Panos Skourletis, Yunanistan'ın bu ay vadesi dolan borçlarını ödemek ve mali yardımı serbest bırakmaları için anlaşmak istediğini ancak Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) istihdam piyasasında sert reformlar yapılması konusunda ısrarcı olduğunu belirtti. Nakit sıkıntısı içindeki Atina hükümeti, bu ay içinde vadesi dolacak yaklaşık 1 milyar euro tutarında IMF borcunu ödemek için belediye ve kamu kurumlarından borç alıyor. Skourletis, Yunan televizyonu Mega TV'de ülkenin IMF'ye borcunu ödeyecek parası olup olmadığı yönündeki soruya, "Ülkemiz yükümlülüklerini ödemeyi ve (alacaklılarıyla) anlaşmaya ulaşmayı seçti. Parayı oluşturmaya çalışıyoruz" cevabını verdi. Yunanistan'ın üç ay önce başa gelen Başbakanı Alexis Tsipras taahhüt ettiği ekonomik reformlar konusunda kreditörleri AB ve IMF ile anlaşması için hem ülke için hem de ülke dışında baskı altında. Skourletis, IMF'nin emekli maaşlarının azaltılması ile toplu işten çıkarmalar öngören istihdam reformunun hayata geçirilmesi ısrarından vazgeçmediğini, ayrıca hükümetin asgari ücreti artırma planına karşı çıktığını belirtti. Çalışma Bakanı, "(IMF) geçen beş yılda Yunan halkının hayatını mahveden (kemer sıkma politikalarına) dokunmamızı istemiyor" dedi. Kemer sıkma politikalarını ortadan kaldıracağı sözüyle seçimleri kazanan Yunan hükümeti emekli maaşlarının indirilmesi ve toplu işten çıkarmaların önünü açacak yasalara karşı koyuyor. Yunanistan'da işsizlik rekor seviyelere yakın seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)