E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan’ın en büyük askeri araç üreticisi İsrail'e satıldı---

Yunanistan’ın en büyük askeri araç üreticisi İsrail'e satıldı

Yunanistan’ın en büyük askeri araç üreticisi İsrail'e satıldı
14 Ocak 2021 - 11:36 borsagundem.com

Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden Yunanistan'da askeri araç üreticisi ELVO, İsrail'in Plasan kooperatifine Şubat ayında devredilecek.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Yunaistan'da önemli bir devir yaşandı. Yunanistan Araç Sanayisi (ELVO), açık artırma sonucunda 3 milyon Euro'ya İsrail'in Plasan kooperatifine satıldı.

1 MİLYON EURO ÖDENDİ

Yunan medyasında çıkan haberlerde devir işlemlerinin gerçekleştiği duyuruldu. Buna göre, İsrailli şirketin ELVO'yu Şubat ayında devrelacağı aktarıldı. İlk taksit bedeli ise 1 milyon Euro'nun ödendiği belirtildi.

5 YILDA GERÇEKLEŞECEK

İsrailli kooperatif, şirket için 95-135 milyon euro arası bir yatırım planı sunarken, yatırımın 5 yıllık zaman zarfında gerçekleşeceği ifade edildi.

1972’DE KURULDU

ELVO, 1972 yılında Stagier Hellas SA olarak kamyon, traktör ve motor üretmek amacıyla kuruldu. Avusturya iştirakinin Yunanistan’a devredilmesinin ardından şirket, 1986 yılında Yunanistan Araç Sanayisi adını aldı. Ağustos 2000’de, uluslararası bir ihaleden sonra hisselerinin ve yönetiminin yüzde 43’ü Mytilineos’a geçti. ELVO 2014 yılında özel bir tasfiye sürecine alındı.

Moderna'dan korkutan korona açıklaması: Sonsuza dek sürecek

 

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

 

Türkiye, Kuzey Kıbrıs'a 20 bin doz aşı gönderdi

 

Özel sektörün dışı kredi borcu azaldı

 

Katar 25 milyar dolar çekmeyi bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Ocak 2021 11:47

    Yunanistan ı önce borç batağına batırdılar sonra ülkeyi batırdılar sonra akbaba gibi savaşmadan topraklarını bir bir işgal ediyorlar yunanlı hükümeti de seviniyor.

  • Sami14 Ocak 2021 22:52

    Ooooooh diyesim var