E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'ın eli kolu bağlandı---

Yunanistan'ın eli kolu bağlandı

Yunanistan'ın eli kolu bağlandı
28 Ocak 2014 - 06:53 borsagundem.com

Eurogrup Başkanı Dijsselbloem, Troyka'dan olumlu rapor gelmediği sürece Yunanistan'a yeni kredi gönderilmeyeceğini söyledi

Euro Bölgesi Ekonomi ve Maliye bakanları toplantısının ardından basına konuşan Eurogrup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Atina'yı yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri bahanesiyle reformları durdurmaması konusunda uyardı.

Euro grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı olan Dijsselbloem, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun oluşturduğu Troyka'dan olumlu rapor gelmedikçe Yunanistan'a yeni kredi gönderilmeyeceği işaretini verdi.

Dijsselbloem, Yunanistan ve Troyka'dan müzakereleri hızlandırmaları talep ederek, sadece olumlu gözden geçirme raporu çıkması durumunda bu konuyu tekrar gündeme alacaklarını söyledi.

Gözden geçirmenin Eylül-Ekim’den bu yana devam ettiğini ve bunun bir an önce sonuçlandırılmasının herkesin ortak çıkarına olacağı görüşünü paylaşan Eurogrup Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan'da aylardır devam eden deflasyonun uzun bir süre daha hüküm sürmesi halinde "büyük risk oluşturacağını" belirtti.

Bu yıl 4 milyar euro ilave finansmana ihtiyaç duyacağı hesaplanan yunanistan için 2015'te beklenen açığıyla yaklaşık 10 milyar euroluk yeni bir kurtarma paketi hazırlanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)